Abonnementsartikel

Takket være deres særlige driftsprincip kan oscillerende multiværktøjer bruges universelt og er populære verden over. Med deres oscillerende bevægelse kan de med det rette tilbehør anvendes til både at save, slibe, skrabe eller polere. Men de fungerer kun pålideligt og økonomisk, hvis motorens kraft overføres til savklingen eller slibesålen med så lidt modstand som muligt.

Fæstet er i den forbindelse afgørende i forhold til at sikre en hurtig arbejdsproces og præcise resultater. Derfor introducerer Bosch og Fein en ny systemstandard til multicuttere. Det skriver Bosch i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- En bred vifte af fæster til oscillerende elværktøj er i øjeblikket tilgængelige på markedet. Der er næsten et for stort udvalg af produkter fra forskellige producenter til, at man kan danne sig et ordentligt overblik, siger Willi Fellmann, som er ansvarlig for samarbejdsprojektet hos Bosch.

- Ikke kun det, men brugerne må også acceptere tabt ydeevne, når der benyttes en adapter. Det er her, det nye Starlock-fæste kommer ind i billedet. Med det produkt har Bosch og Fein etableret en fælles standard og garanterer en maksimal overførsel af energi, siger Willi Fellmann om motivationen bag udviklingsprojektet med Fein.

12-punkts-fæste

Det patenterede Starlock-fæste fungerer både med oscillerende elværktøj fra Bosch og fra Fein samt med enheder fra andre producenter, som også har et 12-punkts-fæste. Det betyder, at tilbehøret er kompatibelt med de fleste maskiner på markedet.

- Starlock-tilbehøret, med dets tredimensionelle geometri, er i stand til at opnå en endnu større ydeevne end tidligere systemer, siger Rainer Warnicki, Area Manager for Product Development hos Fein.

- Under udviklingen af Starlock-værktøjsholderen har vi, som opfindere af oscillerende elværktøj, bevidst valgt at gå en anden vej end tidligere: Det fælles projekt samler begge brands? ekspertise. Vi er overbevist om, at Starlock bliver den nye systemstandard på markedet, fortsætter han.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Fra januar 2016 vil tilbehør med Starlock-fæste blive forhandlet under varemærkerne Bosch og Fein. Bosch og Fein tilbyder tre ydelsesklasser: Starlock, StarlockPlus og StarlockMax. Disse ydelsesklasser sikrer, at kun tilbehør, som passer til det respektive maskinoutput, kan spændes på. I løbet af de næste måneder vil Bosch og Fein også lancere nyt elværktøj med Starlock-fæste.