Abonnementsartikel

Det første eksemplar af den nye vestjyske redskabsbærer Parktrac er nu leveret til kollektivbebyggelsen Hareskovbo i Bagsværd, og bag handlen står Svenningsens Maskinforretning.

- Det er naturligvis ganske specielt at kunne sælge og levere den første maskine, når der samtidig er tale om en nyudviklet og dansk produceret redskabsbærer, siger administrerende direktør Benny Svenningsen hos Svenningsens Maskinforretning i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Svenningsens har fået forhandlingen af Parktrac på hele Sjælland og i et stort jysk område omkring firmaets afdeling i Skanderborg, som omfatter Aarhus øst og syd samt omliggende kommuner.

Forhandler af Holder

I forvejen er Svenningsens dansk importør og forhandler af de tyske Holder redskabsbærere, hvor den danske Parktrac ruller ind i et hul i Holder-sortimentet. Tyskerne har et stort program i redskabsbærere, men ingen på de 45 hestekræfter, som Parktrac har i motorrummet.

- Holder henvender sig mere til kommuner og entreprenører, mens Parktrac med den kraftige 45 hestes motor og små ydre mål er helt ideel til blandt andre boligselskaber. Maskinen har masser af kræfter, men er samtidig nem at komme rundt med til det daglige arbejde som på kollektivbebyggelsen Hareskovbo, siger Benny Svenningsen.

Det er salgskonsulent Børge Grimstrup hos Svenningsens, der har solgt Parktrac'en til Hareskovbo.

- Parktrac'en passer perfekt til funktionerne i kollektivbebyggelsen, hvor den er nem at arbejde med, også på de smalle steder. En stor fordel ved Parktrac er, at kosten ikke sideforskydes, når maskinen drejer, som det er tilfældet ved andre redskabsbærere, forklarer Børge Grimstrup og tilføjer, at han oplever stor interesse for den danske redskabsbærer.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi kommer til at køre demonstrationer for fuld hammer i den kommende tid, siger han.

Et blåt stempel

Henrik Christiansen, der er en af de to brødre bag Parktrac, havde taget turen fra fabrikken i Spjald i Vestjylland til Bagsværd for at være med ved afleveringen af Parktrac nummer 001 til Hareskovbo.

- Det er naturligvis helt specielt at se den første maskine blive afleveret til kunden. Vi glæder os over samarbejdet med Svenningsens, som er en af de helt store maskinhandlere. Når Svenningsens har Parktrac med i produktsortimentet, er det udtryk for, at den maskine, vi har lavet, kan vinde indpas på markedet. Det er simpelthen et blåt stempel, siger Henrik Christiansen.

Svenningsens administrerende direktør ser frem til et tæt parløb om den nye danske redskabsbærer.

- Vi fornemmede straks, at der var tale om en helt særlig maskine, da Parktrac kontaktede os. Efterfølgende har vi været med på sidelinjen og medvirket med finpudsningen af maskinen. At vi så også skulle komme til at levere den allerførste maskine, er en ekstra fjer i hatten, siger Benny Svenningsen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Travlhed i Spjald

Parktrac har for alvor været på vej, siden brødrene Henrik og Frank Christiansen som noget af en overraskelse præsenterede det helt nye mærke på Have & Landskab i Slagelse i slutningen af august 2015.

Siden har der været travlhed med at få de første maskiner helt klar, og samtidig har Parktrac-brødrene udviklet et program af redskaber. Fejemaskine, V-plov, saltspreder, græsklipper og feje-/sugeanlæg er klar, og flere andre redskaber er på vej. Blandt dem både hæk- og hegnsklipper samt slagleklipper.

Visionen bag Parktrac har været at skabe en redskabsbærer med ydre mål som de fleste andre fabrikater. Men udstyret med features fra de store redskabsbærere. En lille maskine med store muskler, som Christiansen-brødrene forklarer det. Deraf de 45 hk i en fysisk lille og handy maskine med høj komfort, stor effekt og lavt støjnivau.