Abonnementsartikel

Hørve Maskinhandel forhandler blandt andet de finske minilæssere Avant, og i forbindelsen med at Skibby Handelscenter, Skibby-HC, købte en ny Avant 760i, fik Hørve Maskinhandel en noget anderledes opgave. Udover at forhandle udstyr som bokse, stalde og walkere til hestefolket er Skibby H-C også begyndt med entreprenørarbejde, herunder ridebaner. Derfor skulle den nye minilæsser monteres med en Kilver planeringsmaskine.

Planeringsmaskinens laser gør, at den har en præcision på +/- 1 cm ved groft materiale, og helt ned til +/- 1 mm for fint materiale.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Vi var lidt spændte på om 760i'eren kunne trække planeringsmaskinen. 760i'eren har jo trods alt kun en motor på 57 hk, men fordi den har et så stort moment, var det slet ikke noget problem. For at være på den sikre side havde vi dog købt den mindste planeringsmaskine, men nu kan vi jo se, at vi sagtens kunne have valgt en større model, fortæller Janus Haubroe, medindehaver af Skibby-HC.

Det var Hørve Maskinhandel, som fik til opgave at montere planeringsmaskinen på 760i'eren.

- Det var en speciel og meget sjov opgave. Det er jo ikke hver dag, at vi får lov til at rode med den slags her på værkstedet, så jeg tror alle har været henne og kigge med. Det er jo ikke kun vores arbejde, men også vores store interesse, så når der kommer sådan en maskine ind på værkstedet, så kribler det jo lidt i fingerne på os, fortæller Gert Jensen, indehaver af Hørve Maskinhandel.

Ekstra udstyr

Foruden planeringsmaskinen skulle Skibby-HC have monteret en hel del ekstra udstyr på den nye minilæsser, blandt andet DLX kabine, flere olieudtag og skærme. Selvom det var en speciel og større opgave, gav den nu ikke de garvede mekaniker i Hørve de store problemer, eller som Gert Jensen selv udtrykker det:

- Der var lidt flere ledninger at holde styr på, end vi er vant til, men vi har jo nogle dygtige folk her, der ved, hvad de laver, så det var slet ikke noget problem.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Skibby-HC havde i første omgang overvejet at bruge en traktor, men da firmaet i forvejen havde en Avant 635, som har fungeret godt, faldt valget således på endnu en Avant.

- Vi er glade for at vi valgte en Avant frem for en traktor. Knækstyringen gør, at den er utrolig let at manøvrere - selv på meget trange steder, og så kan vi komme helt tæt ind i hjørner og på kanterne med den, fortæller Janus Haubroe.

Det leddelte chassis giver Avant minilæsserne en lethed, der gør at sarte overfald ikke ødelægges. Samtidigt tillader konstruktionen præcise, sidevejs bevægelser.