Abonnementsartikel

ReTec Miljø ApS fra Haderslev er ny dansk importør af tyske neddelere til grønt affald fra Haas. Virksomheden forhandler i forvejen flishuggere fra tyske Jenz, klippehoveder fra østrigske Westtech og blandt andet flishuggere, grenknusere, rosfræsere, græsklippere fra belgiske Vandaele. Derudover har ReTec Miljø ApS en stor egenproduktion af maskiner og udstyr til affaldsbehandling og genindvending.

Aflaster Sverige

Hidtil har Haas haft en virksomhed i Sverige til at varetage sine interesser i Danmark, men grundet stor arbejdsbyrde i Sverige, har ReTec Miljø ApS nu overtaget.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det er svenske Ted Augustsson AB, som importerer dem i Sverige, og som også tog sig af Danmark. Men de havde erkendt, at de havde rigeligt at se til i Sverige, så derfor var der en mulighed for os til at overtage importen og forhandlingen i Danmark, fortæller Thomas Jessen.

Haas er et familiefirma, som primært fremstiller mobile og stationære grovneddelere til blandt andet materialer som affald fra have og park, affaldstræ, rødder, stort brændbart affald og madrasser.

Aftalen faldt på plads den 19. november 2015, og Thomas Jessen, administrerende direktør i ReTec Miljø ApS er godt tilfreds.

- Haas passer rigtig fint ind i vores portefølje, og alle fem modeller af neddelere, som Haas kan tilbyde, vil passe godt til det danske marked, siger Thomas Jessen, administrerende direktør i ReTec Miljø ApS.

Godt fra start

Allerede i september 2015, inden kontrakten mellem ReTec Miljø ApS og Haas var underskrevet, blev der leveret en Haas Tyron 2000 XL til en dansk kunde i form af forsyningsselskabet Arwos i Aabenraa. Herfra får maskinen stor ros.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Maskinen fungerer bare, og det er lige meget, om jeg kører affald fra have og park, affaldstræ, småt brændbart eller madrasser og tæpper. Efterhånden, som jeg har lært maskinen at kende, er vi blevet et ret godt match, siger maskinfører Sonny Täkker fra Arwos.

Skulle man gå med et ønske om at se nærmere på neddelerne fra Haas, bliver det muligt i slutningen af februar eller begyndelsen af marts. Da tager ReTec Miljø på en uges demotur rundt i hele Danmark.

- Vi glæder os til at vise den frem for vores kunder og demonstrere maskinernes fordele, siger Thomas Jessen.

De præcise datoer er endnu ikke helt på plads.