Abonnementsartikel

NutriFair-messen i Fredericia har markeret sig som en af de helt vigtige fagmesser inden for animalsk landbrug og er blevet et populært tilløbsstykke for såvel publikum som udstillere.

Sorring Maskinhandel A/S har været med fra starten for fem år siden og udstiller også i år med maskiner fra Avant og Dieci.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi har altid handlet med landbruget. Det var jo der, det hele startede. Vi er vokset op på landet, så vi ved, hvad det drejer sig om og kender ikke mindst de udfordringer, som man står med som landmand. Så foruden maskineriet kommer vi med noget erfaring, både personligt og med hvad vi hører fra vores kunder, siger Jørgen Jensen, indehaver af Sorring Maskinhandel A/S.

Han oplever NutriFair som en god mulighed for at se, hvad der sker i branchen, så hans produkter hele tiden følger trop med udviklingen.

Et skridt foran

- Det er vigtigt, at vi hele tiden holder os opdateret. Det nytter ikke noget at lave redskaber, der ikke passer til de opgaver, som de skal bruges til. For os handler det ikke kun om at følge med, men om at være et skridt foran, fastslår Jørgen Jensen og nævner strøkassen med båndudkast. Den kan anvendes med en blanding af kalk, halm og vand, hvor kalkens desinficerende effekt er med til at forbedre sengehygiejnen i stalden.

- Kalken holder bakterievæksten nede og danner samtidigt et mere behageligt underlag for køerne. Det bløde og eftergivende leje forbedrer dyrenes velfærd, idet antallet af hævet og afslidte haser nedbringes. Effekten er, at køerne giver mere mælk, så gevinsten er stor for alle, forklarerJørgen Jensen.

Strøkassen har en kapacitet på 900 liter, der nemt kan øges til 1.400 liter via en simpel overbygning. Modsat andre strømaskiner, hvor halmen blæses ud, så kaster Avants strøkasse halmen ud, hvilket reducerer halmstøvet i stalden til et minimum.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Med sig på Nutrifair har Sorring Maskinhandel A/S også en knækstyret teleskoplæsser fra Dieci, nærmere betegnet Agri Pivot T60 . Sorring Maskinhandel A/S begyndte at importere Dieci tilbage i 2014 som et supplement til de grønne minilæssere fra Avant.

- For mange af vores kunder er teleskoplæsseren en vigtig del af maskinparken. T60'eren er bomstærk og klarer let de helt tunge opgaver som at løfte storsække til såmaskinen, fyldning af fuldfodervognen eller flytning af tre bigballer, siger Jørgen Jensen og tilføjer, at Diecis teleskoplæsser er et seriøst alternativ til en almindelig traktor.

- T60'eren løfter helt op til 4.050 kg, har en løftehøjde på 501 centimeter og en venderadius på kun 206 centimeter, hvilket gør det meget nemt at komme rundt med den, lyder det fra Jørgen Jensen.