Abonnementsartikel

Den franske maskinfabrik Rabaud har specialiseret sig i brændemaskiner og jordbearbejdningsudstyr, og i Danmark har firmaet Skovmek i Fredericia importen af de franske maskiner.

Anders Gundtoft er indehaver af Skovmek, og fortæller, at Rabauds små flishuggere er specielt interessante for haveejere.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Modellerne Xylog 100 C og Xylog 100 DA udmærker sig ved at være selvkørende enheder, der kan komme igennem en havelåge på 80 centimeters bredde. Det kan derved arbejde i små haver, så man undgår at slæbe og køre grene væk, siger Anders Gundtoft.

Kender kvaliteten

På trods af flishuggernes beskedne størrelse, kan de tage materiale med en diameter på op til 100 millimeter og har både indtræksvalse og omdrejningsvagt, hvilket ifølge Anders Gundtoft distancerer de franske maskiner fra andre mærker i samme størrelse.

- Vi kender kvaliteten af Rabaud-maskinerne fra deres save/kløve maskiner, som vi har haft forhandlingen af de seneste to år, forkalrer Anders Gundtoft og tilføjer, at Rabaud er en familievirksomhed, der har 30 års erfaring med brændemaskiner.