Abonnementsartikel

Center for Regional- og Turismeforsking har lavet en undersøgelsen for Naturstyrelsen, som viser, at de bornholmske turister bruger 2,3 millioner kroner mere, når de besøger solskinsøen. Det gavner både feriehusudlejere, restauranter og andre, som lever af turismen. Bisonokserne har dermed en direkte positiv indvirkning på en beskæftigelse, der svarer til 3,5 årsværk. Undersøgelsen er baseret på 456 besvarelser, som er foretaget af både danske og udenlandske turister samt lokale fastboende.

- Opbakningen til bisonerne grænser til begejstring, og det lykkes da også to ud af tre at se en bison, når de besøger Bisonskoven. Den oplevelse bidrager formentligt til, at næsten 90 procent mener, at bisonerne er et plus for Bornholm som turistdestination, siger skovrider Søren Friese fra Naturstyrelsen på Bornholm.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Det er udgifterne til et ekstra døgns ophold på Bornholm, der i undersøgelse bliver regnet om til ekstra arbejdspladser. Disse bliver en realitet, da mere end seks procent af de adspurgte turister er parate til at blive længe på øen, for at få et glimt af de store bisonokser.