Abonnementsartikel

Vintermånederne er normalt ikke det tidspunkt, vi forbinder med optimal jagt, men der er alligevel mulighed for spændende oplevelser i februar. Her er der nemlig mulighed for at regulere ræve uden forudgående tilladelse fra Naturstyrelsen. Det fortæller jagt- og naturplejekonsulent Kristian Husballe fra rådgivningsfirmaet LMO.

- I februar er det tilladt at regulere ræve med riffel halvanden time før og efter solnedgang. Dette er en meget spændende regulerings-jagtform, som kan give nogle unikke naturoplevelser og den eneste mulighed for at jage i skumring med riffel i Danmark, siger jagt- og naturplejekonsulent en.

Artiklen fortsætter efter annoncen

God vildtpleje er også regulering af rovvildt, så når jagtsæsonen slutter til januar, starter reguleringen af krager, husskader og ræve. For at regulere husskader og krager fælder og skydevåben skal der søges om tilladelse hos Naturstyrelsen.

Plej vildtet om vinteren

I løbet af de næste par måneder kan der laves forskellige tiltag på jagtarealer, som kan komme vildtet til gode.

- Hvis du er startet med at fodre, er det meget vigtigt, at du bliver ved med det gennem hele vinteren og frem til midt på foråret. Det ville hjælpe hønsene igennem vinterperioden og sikre, at de er i en god kondition til forårets æglægning, hvor de gerne skulle komme med så mange kyllinger som muligt, forklarer Kristian Husballe og tilføjer at det samme gælder for vores hjortevildt.

- Jo bedre kondition og jo stærkere foderstand råen er i henover vinteren og i det tidlige forår, jo større chance er der for, at hun ikke vælger at smide et af sine fostre, siger han.

Der er mulighed for en naturlig fodring af hjortevildtet. Hvis der på ens areal er et skovstykke eller læhegn, som skal tyndes, kan man vælge at gøre det i januar eller februar og lad toppene ligge, så hjortevildtet kan gå og æde knopperne.