Abonnementsartikel

Vinteren betyder sne og is på fortove og veje. For at forebygge glatte fortove salter både husejerne og kommunen derfor i stor stil. For hundene er saltningen dog ikke et stort hit, da det generer hundepoterne. Dyrenes Beskyttelse anbefaler derfor, at man skifter saltet ud med grus.

- Der er to grunde til, at saltet giver ømme poter. For det første kan saltet trænge ind i rifter og sprækker på poterne, og det svier. For det andet bliver underlaget meget koldt når der saltes. Det sjap, der ligger på fortovene, er derfor meget koldt for hunden at gå på, forklarer Jens Jokumsen, chefkonsulent for familiedyr i Dyrenes Beskyttelse.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Der er desuden nogle ting, ud over at skifte saltet ud med grus, man kan gøre for at beskytte hundens poter i det kolde vejr.

- Inden man går ud i kulden, bør man smøre poterne ind i potevoks. Voksen sikrer, at der ikke trænger salt ind i poterne. Samtidig undgår du, at hundens poter udtørrer, hvilket mindsker risikoen for sprækker, siger Jens Jokumsen og tilføjer, at når man har gået tur, bør man vaske hundens poter, så man får fjernet det sne og salt, der kan sidde på dem og i pelsen.

Selvom det er koldt udenfor, opfordrer Dyrenes Beskyttelse til, at man bibeholder de daglige gåture, da hunden stadig har brug for at blive stimuleret. Foreningen anbefaler desuden, at man undgår steder, hvor der er meget ryddet, da der ofte ligger meget salt.jf