Abonnementsartikel

I 2015 var flere dyr end nogensinde før i pleje hos danske familier. Det viser en ny undersøgelse fra Dyrenes Beskyttelses Internater. Sidste år havde internaterne næsten 1.100 dyr i pleje hos frivillige plejefamilier. Det er 23 procent flere end i 2014. Samtidig er antallet af frivillige familier steget med 11 procent.

- Det er en fantastisk hjælp til de nødstedte dyr, at folk vil åbne deres hjem og give deres arbejdskraft for at give dyrene en god ballast. Selvom det lyder hyggeligt at have et kuld killinger i pleje, så er det hårdt arbejde, udtaler Jens Jokumsen, chefkonsulent for familiedyr i Dyrenes Beskyttelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Dyrenes Beskyttelses internater får indleveret et stadigt stigende antal dyr, og det giver pladsmangel på internaterne. Derfor er de frivillige plejefamilier en stor hjælp. Når plejefamilierne tager dyr i pleje, frigør det plads på internaterne til at hjælpe endnu flere dyr.

Vænner sig til hverdagen

Ifølge foreningen er der mange fordele for dyrene ved at komme i plejefamilie.

- Når en kat er i pleje i et privat hjem, lærer den at være en del af en families hverdag. Den vænner sig til hverdagens lyde som støvsugning og barnegråd. Den vænner sig til at have kontakt med mennesker. Katten får en tryg hverdag og får nemmere ved at falde til hos sin nye familie, siger Jens Jokumsen.

Alle Dyrenes Beskyttelses Internater samarbejder med frivillige plejefamilier. Det enkelte internat vurderer selv, om en familie har de rigtige rammer for at have et dyr i pleje. Man skal have god plads og bo i nærheden af internatet.

Læs mere om de frivillige plejefamilier på dyrenesbeskyttelse.dk.