Abonnementsartikel

Efter ni års samarbejde mellem PH Trading A/S og finske Ponsse, der producerer skovmaskiner, har Per Hounsgaard fra det danske firma valgt at sige stop. Dog ikke til skovbranchen generelt og handel med skovmaskiner og redskaber, som han har gjort i mere end 20 år. Men han har sagt stop til at fungere som kontaktperson og mellemmand i Danmark for Ponsse.

- Efter ni gode år med Ponsse er det blevet for meget tidsmæssigt. Der er ikke nogen konflikt eller drama i beslutningen. Jeg har ganske enkelt bare haft brug for at regulere min arbejdsmængde- og tid, siger Per Hounsgaard.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Han trådte officielt ud sin rolle ved årsskiftet, da den nye kontaktperson, Martin Kristiansen fra Himmerlands Maskinskovning, tiltrådte.

Kraftig vækst i Danmark

Carl-Henrik Hammar, direktør i Ponsse AB, fremhæver det gode samarbejde med Per Hounsgaard:

- Vi har haft et godt samarbejde med Per og PH Trading. Ponsse har haft kraftig vækst i Danmark, siden vi indledte samarbejdet med PH Trading i 2006. I dag er cirka 25 procent af skovmaskinerne i Danmark fra Ponsse, siger Carl-Henrik Hammar.

Fremtiden for PH Trading byder på handel med diverse skovmaskiner og redskaber som hidtil. Blot uden Ponsse som grundstammen. Nu bliver der eksempelvis bedre tid til mobile flishuggere fra Bruks, som PH Trading også har handlet med i flere år samt handel med brugte skovmaskiner.