Abonnementsartikel

Sikkerhed under arbejdet er for de fleste sikkert en selvfølge, og Hans Christian Mortensen er ingen undtagelse. Han gør meget i skovarbejde på sit fritidslandbrug ved Fredericia og bruger altid sikkerhedsudstyr, når kædesaven startes. Alligevel gik det for nylig galt for den erfarne skovmand, idet sværdet smuttede og ramte hans skærebukser.

- Skæreindlægget stoppede ikke saven, men saven drejede bukserne rundt, så saven kunne save gennem buksene der, hvor der ikke var savindlæg, fortæller Hans Christian Mortensen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Blod i støvlen

Flængen opdagede han i første omgang ikke, så arbejdet med saven fortsatte.

- Jeg mærkede bare et slag med saven, så det var først, da min fod soppede rundt i støvlen, at jeg så blod løbe ned ad benet og derved opdagede såret. På uheldstidspunktet var jeg kun få hundrede meter væk fra mit hjem, så jeg kunne selv komme hjem og køre til skadestuen i Kolding for at blive lappet sammen, fortæller han og viser billeder af en to centimeter dyb og 10 centimeter lang flænge i venstre underben.

- Det kunne let have kostet mig benet, fortæller han og tilføjer, at nye skærebukser har bredere indlæg, som kan forhindre, at den slags ulykker kan ske.

- Så hvis du har skærebukser af ældre dato, så smid dem væk og køb nye, lyder opfordringen fra Hans Christian Mortensen, der igen understreger vigtigheden af at bruge sikkerhedsudstyr - også selv om man er en erfaren kædesavsfører.

Sløver opmærksomheden

- Jeg mener, at rutinen er vores værste fjende. Rutinen sløver opmærksomheden, og så sker ulykker som den, jeg var ude for, fastslår han og siger, at han altid har sin mobiltelefon med 112-app med sig:

Artiklen fortsætter efter annoncen

- 112-appen viser, hvor jeg er, hvis uheldet er ude.