Abonnementsartikel

Torsdag den 17. marts 2016 under Dansk Varmblods Hingstekåring i MCH Messecenter Herning kan en af verdens mest succesfulde uddannere af Grand Prix-dressurheste, Isabell Werth, opleves i en lærerig clinic i Hal M's Equsana Arena.

De afholdte clinics til Herning Horse Show har til formål at indvie de besøgende ved hingstekåringen i træningsmetoder og teknikker, som bruges af verdens bedste ryttere. Tidligere har verdensnavne såsom Helen Langehanenberg, Hasse Hoffmann, Rudolf Zeilinger, Edward Gal, Andreas Helgstrand, Anky van Grunsven m.fl. gæstet Herning og løftet sløret for deres viden.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Verdens mest vindende

I år er det så verdens mest vindende dressurrytter, Isabell Werth, der kommer til Herning og giver de, der har lyst, mulighed for at blive indviet i hendes træningsmetoder og hendes daglige arbejde med heste.

Isabell Werth har haft alle muligheder for at få den færdige Grand Prix-hest leveret, men det interesserer hende på ingen måde. Hun vil lave dem selv. Den nu 46-årige rytter har stort set selv uddannet alle sine Grand Prix-heste, og det har ofte været heste, som andre ryttere har afvist eller opgivet. Hun har fået meget store og kraftige heste til at tage sig mere elegante ud, end nogen havde troet muligt. Derfor er det en helt unik indsigt i Werths arbejde, man nu har muligheden for at få.

- Jeg har aldrig tidligere besøgt den danske hingstekåring i Herning, så jeg glæder mig meget, fortæller Isabell Werth og fortsætter:

- Mit mål er at kunne give de deltagende ryttere i clinicen og dermed også publikum, nogle tips og gode idéer, som de kan bruge i stævnesæsonen. Naturligvis uden at forvirre hverken rytter eller hest, fastslår verdensstjernen.

Et hav af medaljer

Isabell Werth er som dressurrytter indehaver af hele otte olympiske medaljer, ni verdensmesterskabs- og 13 europamesterskabsmedaljer, otte tyske mesterskaber og et utal af andre Grand Prix-sejre, herunder to World Cup-sejre. Hendes største meritter har hun opnået på hestene Fabienne, Gigolo, Antony, Satchmo, Warum Nicht, El Santo, Don Johnson og Bella Rose.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Stjerne som 17-årig

Isabell Werth var ganske ung, da hun i sin tid fik muligheden for at brænde igennem som international verdensstjerne. Som 17-årig fik Werth nemlig mulighed for at starte med at ride for sin venindes far Dr. Schulten-Baumer. Sammen skabte de grundlaget for Werths internationale gennembrud på hesten Gigolo med hvilken Werth vandt guld og holdguld ved EM, VM samt OL.

Internationale stævner

Med Hingstekåringen 2016 sætter Dansk Varmblod nye standarder for, hvad der i forvejen er et arrangement uden lige noget sted i verden. Hingstekåringen udvider med internationalt spring- og dressurstævne på trestjernet niveau.

Det store multiarrangement, som udover hingstekåring og ridestævne også omfatter udstyrsmesse, unghestechampionat, gallashows og faglige clinics, binder på bedste vis hesteavl og -sport sammen, og så inddrager arrangementet i år også Jyske Bank Boxen.jf