Abonnementsartikel

200-serien hører til mindste af de knækstyrede minilæssere fra finske Avant, og serien kommer nu i ny aftapning. Det oplyser Brita Pedersen, kommunikationsansvarlig hos den danske importør, Avant Danmark.

- De nye modeller vil blive præsenteret på Hest & Rytter-messen i Herning, og der er meget nyt at glæde sig til. Blandt andet er hydraulikflowet forbedret med en ydelse på op til 50 liter pr. minut, og maskinen har nu også fået den samme redskabsplade som på de større modeller, forklarer Brita Pedersen og tilføjer, at flere kunder har efterlyst en ensartet plade til alle Avant-modellerne.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Mere benplads

Af andre forbedringer i forhold til den gamle model nævner hun Faster lynkoblinger til hydraulikslangerne og et forbedret førermiljø.

- Der er blevet mere benplads for føreren, som nu også kan holde øje med brændstofniveauet og timetallet på et display. Displayet har også en motorindikator, olietrykslampe og kontrollampe for lys til trafik. Som ekstraudstyr fås en rummelig kabine samt sædevarme og armlæn, uddyber Brita Pedersen.

Den tidligere serie af de små minilæssere har bestået af modellerne 218 og 220, som nu bliver opgraderet og får betegnelserne 220, 225 og 225 LPG, hvor den sidstnævnte kører på gas, mens de øvrige har benzinmotorer fra Kohler på henholdsvis 20 og 25 hestekræfter.

Den lille knækstyrede læsser vejer 700 kg og kan løfte 350 kg til en højde på 1.400 millimeter. Fælles for alle modeller er længden på 1.910 millimeter, bredden på 995 millimeter og højden på 1880 millimeter.