Abonnementsartikel

Atlas Copco har netop lanceret det nyeste skud på stammen inden for frem/bak pladevibratorer, der ifølge producenten selv og forhandleren Erenfred Pedersen A/S har en god fremkommelighed på både tørre såvel som våde underlag.

Det drejer sig om pladevibratoren LG504, der er en udvikling og forbedring af forgængeren LG500. Ifølge producenten er der tale en tidsbesparende pladevibrator med en høj hastighed, 32 meter pr. minut, og en komprimeringseffektivitet i verdensklasse .

Artiklen fortsætter efter annoncen

Pladevibratoren er designet til komprimering af mellemtykke og tykke lag af granulært jord, såsom sand, grus med mere.

Præcis håndtering

At pladevibratoren har en høj hastighed, et afbalanceret design og et hydraulisk frem/bak kontrolsystem bidrager til let og præcis håndtering af hårde overflader eller komprimering på mindre områder.

Pladevibratoren er således et godt alternativ og supplement til tromler på steder, hvor disse er for store. Atlas Copco LG504 har en god førerkomfort, fordi pladevibratoren er udstyret med et nyt forbedret ergonomisk håndtag, der har lavere arm/håndvibrationer end forgængeren Atlas Copco LG500.

Arbejde i flere timer

- Takket være det lave vibrationsniveau er det muligt at arbejde i flere timer, og den forbedrede ergonomi hjælper med at forblive koncentreret om opgaven over længere tid, udtaler produktansvarlig for Atlas Copco hos Erenfred Pedersen A/S Michael Kjeldsen i en pressemeddelelse.

Innovation, udvikling og forbedring står højt på Atlas Copcos dagsorden, og LG504 er ingen undtagelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Pladevibratoren LG504 er derfor udviklet med en 17 procents højere frekvens, en otte procents højere centrifugalkraft og en 14 procdents højere amplitude end forgængeren, som tilsammen gør, at pladevibratoren har en imponerende fremdrift - også på våde underlag, hvilket må siges at være pladevibratorens største styrke, forklarer Michael Kjeldsen.

Med fokus på øget tilgængelighed og vedligeholdelse er pladevibratoren designet således, at operatøren har bedre adgang til både pladevibratorens diesel- og olietank samt kilerem, hvilket gør den daglige vedligeholdelse nemmere og effektivere. LG504 er således holdbar, ergonomisk og meget let at betjene.

Kraftig motor

LG504's motor er en letstartet, 1-cylindret Hatz Supra 1D81Z dieselmotor med en motoreffekt på 8,2 kW. Motoren har et lavt brændstofforbrug og lav emission.

Motor og transmissionssystem er beskyttet af en robust beskyttelsesramme og et slagfast ståldække. Pladevibratoren er desuden udstyret med en hydraulisk pumpe, der reducerer risikoen for skader. LG504 har en højkvalitets bundplade udført i Hardox 400-stål for at sikre solid og langvarig komprimering.