Abonnementsartikel

En ny undersøgelse fra Boligsiden.dk viser, at knap hver tredje adspurgte ikke ved, at boligejere selv skal holde BBR-oplysningerne ajour. Det kan ende med retssager og erstatning, hvis der er fejl i tallene for boligens areal, anvendelse og øvrige installationer.

De fleste ved nok, at man kan finde boligens BBR-oplysninger på internettet. Hvad mange imidlertid ikke er klar over, er, at det er boligejerens ansvar selv at tjekke og opdatere oplysningerne om blandt andet boligens areal, anvendelse og installationer.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Forkerte oplysninger koster kassen

Hvis boligens BBR-oplysninger ikke stemmer overens med virkeligheden, risikerer boligejeren at få en bøde på 5.000 kroner fra kommunen, men prisen kan være langt højere, hvis man sælger en bolig med forkerte BBR-oplysninger. Det er især tvister om boligens areal, der i en handelssituation kan trække køber og sælger i retten.

Der er eksempler på sager, hvor der har manglet helt op til 28 kvadratmeter i husets BBR-oplysninger. Køber har ikke fået den plads, der blev betalt for, og det kan ende med en erstatning, som sælger må betale. Afgørelser om arealmangel i henholdsvis Vestre og Østre Landsret viser dog, at dommen kan falde ud til både køber og sælgers fordel.

bbr.dk kan boligejere læse mere om, hvad der skal indberettes, og hvordan man gør.

Boligsiden.dk er udarbejdet af Boligsiden A/S, som ejes af ejendomsmæglere og kæder.