Abonnementsartikel

Det kan være værd at overveje, hvilket undertag man skal anvende, når man lægger nyt tag eller reparerer det gamle. Det skal være holdbart, så den underliggende konstruktion beskyttes mod indtrængende vand og sne i hele tagdækningens levetid. Har man tegltag kan levetiden være 60 år eller mere. Samtidig skal undertaget være af et diffusionsåbent materiale, så huset kan ånde.

Huntonit præsenterer deres undertag af træfiberplader, som nu leveres med 20 års garanti. Undertaget fremstilles på den norske fabrik i Kristianssand, mens den danske importør A. Rindom A/S har mere end 50 års erfaring med pladernes kvalitet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Tryghed og erfaring

- Den nye garantiordning fra Huntonit er en ekstra tryghed, selv om den praktiske erfaring i virkeligheden er kundernes største garanti, fortæller Per Nielsen, administrerende direktør for A. Rindom, og fortsætter:

- Det er afgørende, når man investerer mange penge i for eksempel et tegltag med rigtig lang levetid.

Huntonit er 3,2 mm tykke træfiberplader på 1,60 x 2,10 m. Oversiden har fået en vandafvisende behandling, der effektivt modstår sur og alkalisk påvirkning. Pladerne er stadig diffusionsåbne, og undersidens evne til at absorbere kondens giver høj sikkerhed mod fugtproblemer, loves det.

Pladerne kan bruges ved taghældninger ned til 18 grader og er klassificerede i DUKO i klasse MH.

Undertage fra Huntonit præsenteres som bestående af rent træ fra PEFC-certificeret skovdrift i det sydlige Norge. Træet findeles, tilsættes vand og presses til træfiberplader, der er bundet sammen af stoffet Lignin, som naturligt findes i træet. Det giver et rent produkt med en markant længere holdbarhed, hvor undertaget ikke slider sig selv i stykker, selv om huset arbejder mekanisk.