Abonnementsartikel

Hvem har ikke prøvet at føle sig både irriteret og afmægtig, når bestikket kommer ud af opvaskemaskinen med grimme rustpletter på overfladen? Men nu behøver denne form for rust ikke længere ødelægge humøret. Det evindelige problem med flyverust i opvaskemaskinen kan nemlig let og effektivt afhjælpes - og forebygges.

Rusten på bestikket fjernes snildt med den over 100 år gamle rustfjerner, Magica, der er blevet videreudviklet, så den i dag ikke blot kan anvendes mod rust på tøj og linned, men også på bestik. Rustpletten fugtes først med koldt vand. Herefter indgnides pletten med Magica, og 2-5 minutter senere skal området blot skylles med vand. Så er rustpletten fjernet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

De værste syndere

Flyverusten opstår oftest, når bestikket vaskes sammen med andre produkter, der er enten rustne eller fremstillet af stål, der er ikke rustfrit. De værste syndere er som regel hvidløgspresseren og klingerne på ostehøvlen og æggedeleren.

En anden typisk årsag til flyverust kan være, at trådkurvens gummi er revnet eller hullet, så jernet stikker frem. I dette tilfælde kan problemerne forebygges ved at reparere og forsegle hullerne på trådkurvens gummi med en specialmaling.

Magica er i øvrigt lidt af en klassiker inden for kategorien vidundermidler. Rustpletfjerneren er nemlig opfundet af den berømte William Kihl, der levede omkring år 1900 i Nykøbing Falster og betragtes som Danmarks hidtil bedste svar på Georg Gearløs. William Kihl var farmaceut af uddannelse og opfandt flere hundrede opskrifter på forskellige vidundermidler.

Magica fremstilles i dag af firmaet W. Kihl i Idestrup på Falster og forhandles landet over gennem blandt andet Matas og en række supermarkedskæder.