Abonnementsartikel

Masseproducerede standardløsninger er ikke det eneste danskerne vælger, når boligen skal indrettes. Gode gamle værdier som dansk håndværk, individuelle løsninger og tidløst design er stadig i meget høj kurs.

Det er Boox-reolsystemet fra møbeldesigner Jesper Holm et bevis på. Denne håndlavede serie kan nu fejre 20 års jubilæum.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Book og Box

Boox er en sammenskrivning af Book og Box, og reolernes design med den kvadratiske form og kanter med 45 graders hældning er inspireret af Von Spreckelsens triumfbue. Grebene følger elegant kanternes hældning og peger mod midten, og lågerne har et diagonalt krydsmønster, hvor træårerne skaber en tredimensionel virkning. Dette enkle design har nu været levedygtigt i to årtier og er dermed en ny dansk møbelklassiker.

- Hvis man som designer får skabt bare én ting, der kan overleve i generationer, er man meget heldig. Jeg fik skabt Boox-reolen i en alder af 29 år og har kunnet leve af dette produkt lige siden. Og designet er tidløst og vil kunne leve i mange år fremover, fortæller Jesper Holm.

Boox giver indretningsfrihed og mulighed for individualitet. Alt laves i hånden på snedkerværkstedet i Ishøj Landsby, og Jesper Holm tilbyder at foretage opmålinger i hjemmet og skræddersy reolerne i både størrelse og dybde, så de passer perfekt til det sted, hvor de skal monteres. Samtidig kan kunden på snedkerværkstedet se produktionen af reolen og vælge mellem 50 forskellige træsorter og udpege de finérstykker, der har lige præcis det farvespil og den årestruktur, som man ønsker.

Firmaet Jesper Holm of Copenhagen har specialiseret sig i håndlavede designmøbler, og Boox-reolen tegner sig i dag for omkring en tredjedel af virksomhedens samlede omsætning.