Abonnementsartikel

Der er ikke nogen tvivl om, at tendensen inden for batteridrevne værktøjer - i takt med teknologien - går mod mindre og mere kompakte modeller. I den sammenhæng er Makita ingen undtagelse.

Værktøjsproducenten lancerer således nu en CXT-serie, Compact eXtreme Technology, på fire akku-værktøjer med et nyt 10,8 volt-system, der gør dem endnu mere kompakte og lette at arbejde med.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Fællesnævneren er desuden ifølge Makita, at maskinerne er kraftfulde, har to gear og variabel hastighed, der nemt styres med aftrækkeren.

Fire maskiner

Bore-skruemaskinerne Makita DF331D og DF031 har trods deres størrelse en hastighed på 1.700 omdr./minut og et tilspændingsmoment på 30 Nm. Slagboremaskinen Makita HP331D har samme hurtighed - og ekstra slagkraft til hårde materialer som sten, beton og metal.Skruemaskinen Makita TD110D er ifølge producenten garant for effektivitet med den høje hastighed på 2.600 omdr./minut og et moment på 110 Nm.

Den nye 10,8 volt-platform har desuden Li-ion batterier med et særligt "slide"-system, hvor der altid er stabil kontakt mellem batteri og maskine - selv ved kraftige vibrationer.

Ergonomiske håndtag skal desuden gøre arbejdet behageligt og effektivt, fordi der er maksimalt tryk på bit og bor. Håndtagene har U-form mellem tommel- og pegefinger samt et riflet greb af blød gummi, som skal gøre det letere at holde fast - også ved enhåndsbetjening.