Abonnementsartikel

Katte og kaniner dumpes i papkasser og sportstasker, og hunde efterlades på rastepladser og bundet til lygtepæle. I 2015 blev 3.998 dyr smidt ud af deres ejere. Det svarer i gennemsnit til, at flere end 10 dyr om dagen bliver dumpet.

I Dyrenes Beskyttelse ærgrer man sig over den alarmerende udvikling.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det er fuldstændig uacceptabelt, at man kan svigte sit dyr på den måde og overlade det til en uvis skæbne. Men det mest urovækkende er, at tendensen er stigende. Hver gang vi tager et kuld killinger op af en kasse, skal man huske, at en person har lagt låget på og er gået sin vej, siger Jens Jokumsen, chefkonsulent i Dyrenes Beskyttelse.

Katte dumpes i stor stil

Det er især katte, folk bliver trætte af. Kattene udgjorde 85 procent af de dumpede dyr sidste år.

- Man kan ikke smide et dyr ud som affald, fordi man ikke kan eller gider have det længere. Når man anskaffer sig et dyr, påtager man sig ansvaret for et levende væsen, og det ansvar gælder hele dyrets liv. Det er derfor vigtigt, at man overvejer grundigt, om man har overskud til at have et kæledyr, inden man anskaffer sig et, siger Jens Jokumsen.

Hos Dyrenes Beskyttelses internater kan man mod betaling aflevere sit kæledyr, hvis der er plads. Pengene går til pasning, foder og pleje, indtil der bliver fundet nye ejere. På den måde sikrer man, at dyret får en tryg og god fremtid frem for at blive overladt til en uvis skæbne.