Abonnementsartikel

I forbindelse med Hest & Ryttermessen udskriver Fritidsmarkedet nu en ny fotokonkurence, "Min hest", hvor præmien for det bedste foto er en fælde mod klæg og hestebremser.

Fælden, der er sponsoret af firmaet Tanaco, har en værdi af 1.499 kroner inkl. moms, og Tanaco oplyser, at fælden reducerer antallet af klæg og bremser med op til 95 procent.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Klæg er en konstant plage især i perioden fra maj til oktober på den nordlige halvkugle og er ekstremt stressende for kvæg, heste og andre husdyr. H-Trap anvendes udendørs, hvor den placeres ude på marken, hvor klæg og hestebremser ønskes bekæmpet.

Efterligner hestebagdel

H-Traps store, sorte plasticbold efterligner en hests bagdel. Bolden varmes op af solen og tiltrækker derved klæg og hestebremser. Hestebremsen tiltrækkes af den infrarøde stråling fra den sorte bold, og da bolden er så stor forveksler de stikkende insekter bolden med et dyr. Når insektet lander på den sorte bold, vil det forsøge at stikke. Men da det ikke lykkes, vil insektet lette igen og flyver derved op i fældens insektbeholderen, der er fyldt med vand. Insekterne fanges i beholderen og drukner i vandet.

Fælden har en diameter på 1,20 meter og en højde på 2,20 meterdækker og dækker et areal på cirka 10.000 kvadratmeter.

For at deltage i konkurrencen skal du insende op til tre billeder med en maksimal størrelse på 5 mb på www.fritidsmarkedet.dk.