Abonnementsartikel

Flotte heste, dygtige ryttere og forventningsfulde gæster - det summer af liv, når Hest & Rytter og Dansk Varmblods Hingstekåring løber af stablen i Herning. Et arrangement af den størrelse kræver planlægning og et kæmpe set-up bag scenen.

I mange år har de blå minilæssere fra MultiOne været blandt hjælperne, og i år er ingen undtagelse. Den danske importør HCP Danmark har stillet 5-6 maskiner til rådighed til at løse en række praktiske opgaver i forbindelse med arrangementet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Den ene maskine skal køre med en kost med opsamler og sidekost. Sidekosten kan slås op eller ned afhængig af, om der skal fejes helt til ind til f.eks. hesteboksene eller ej. De andre maskiner bliver udrustet med forskellige skovle, pallegafler, vogntræk osv., så de kan bruges til at transportere materialer, flytte forhindringer på springbanen og andet forefaldende arbejde under messen.

Hestefolk er glade for minilæssere

For Tommy Kærgård fra HCP Danmark er Hest & Rytter et af årets højdepunkter.

- Det hele oser af liv og gæsternes fælles passion for heste. Stemningen er så intens, at jeg helt glemmer, at vi ikke selv har hest derhjemme, siger han, der har mange kunder blandt gæsterne, for hestefolket har taget de smidige minilæssere med teleskoparm til sig.

- De er nemme at køre, kan komme rundt de mest utrolige steder og er utroligt fleksible, siger han. Fleksibiliteten bekræftes af en kunde som bruger én og samme basismaskine til at muge hestebokse, feje plads, jævne ridebane, læsse halm, slå græs og så lige fylde træpiller i magasinet til stokerfyret - og nå ja, også til selv at trille rundt på ejendommen i stedet for at gå.

Elbiler med lad

HCP Danmark har også lånt et par Club Car ud til arrangørerne. Det er små eldrevne ladbiler som lyd- og lugtløst kan bringe arrangørerne og nogle af deres materialer rundt på messeområdet. Tommy Kærgård håber, at nogle flere hestefolk vil få øjnene op for mulighederne i køretøjerne.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Sid op, drej nøglen, tryk på pedalen og kør - det bliver ikke nemmere at komme rundt på ejendommen. Og fordi de kører på el, kan man både køre uden- og indendørs uden at genere omgivelserne, uanset om det er mennesker eller dyr, siger han.

jf