Abonnementsartikel

Når man som Allan Grøn er berider på en af Danmarks største hingstestationer, Blue Hors, er det af største vigtighed, at hestene trives i hænderne på hestepasseren, groom'en.

Blue Hors-berideren har haft den nu 28-årige Ellen Nielsen som hestepasser siden 2011 og tøver ikke med at give hende en god del af æren for hans succes.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Ellen kender mine særheder og ved, hvordan både jeg og hestene skal have det. Hun er en guldklump og meget væsentlig for hestenes og min succes, understreger Allan Grøn og tilføjer:

- Ellen forguder hestene, og så er hun så ærekær, at jeg er 110 procent sikker på, at hestene har det godt i hendes hænder.

Starter klokken syv

For Ellen Nielsen og de øvrige grooms på Blue Hors starter dagen klokken syv. De skal ikke fodre eller lukke heste på fold - det er der andre som klarer, men det er deres opgave at passe og sadle ridehestene for rytterne.

- Når jeg møder starter jeg med at gøre den første hest klar til Allan, så han kan begynde at ride klokken 7.30. Så går det bare løs indtil middag, hvor vi har middagspause. Efter middagspausen rider rytterne normalt til cirka 16.00, og så bruger jeg tiden derfra til jeg får fri klokken 17 til at soignere og ordne udstyr. Allan rider omkring ti heste om dagen. Det er travle dage, men det er dejligt, fortæller Ellen Nielsen med et smil.

Når hun er færdig med at sadle en hest, begynder hun at skridte den varm til Allan. Så rider han færdig, hvorefter de bytter hest, og så skridter Ellen Nielsen af. På spørgsmålet om hun rider dem er svaret:

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Nej, jeg har det bedst på jorden.

Tæt forhold til hestene

Hun bruger også tid på at gå ud i skoven med hestene. Det har de godt af, og det er noget, hun ved, at berideren også sætter stor pris på.

Ellen Nielsen indrømmer blankt, at hun får et tæt forhold til de heste, hun passer, fordi hun har dem så meget i hånd. Det er også hendes opgave at holde øje med, hvordan hestene trives, hvordan pels og huld er. Er der noget, hun mener kræver en ændring i hestenes foder eller tilskudsfoder, så taler hun med Allan Grøn om det.

Med i udviklingen af nye produkter

- Vi har jo alle de gode produkter fra Care-serien, som vi bruger i hverdagen, både tilskudsfoder til hestene og plejemidlerne. Vi er med til at teste plejemidlerne, og giver besked tilbage om, hvordan de fungerer i brug. Samtidig skal vi også byde ind med ideer, såfremt der er noget, vi mangler, siger Ellen Nielsen og forklarer, at hun har bedt om et produkt, som gør det lettere at flette hestene.

- Det er netop blevet udviklet, og det hjælper med til, at fletningerne holder bedre. Det er spændende at være med til, fortæller hun.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Gennem årene har hun flettet heste adskillige hundrede gange. I dag er hun nede på en flettetid på cirka 35 minutter - skal de syes, tager det lidt længere tid.

En medvirkende årsag til at Ellen Nielsen. er så begejstret for jobbet på Blue Hors er stævnerne, og aktuelt står hingstekåringen i marts i Herning på programmet.

- Jeg er kommet der i 16 år, men det er femte år, at jeg er med som hestepasser for Blue Hors. Det er hårdt, men også sjovt, for der er gang i den fra klokken seks om morgenen til ud på aftenen, fortæller Ellen Nielsen.

Hun skal selv stå for pasning og pleje af syv heste og hjælpe de andre af Blue Hors' hestepassere, hvis og når der er tid til det.

- Det giver fede oplevelser at komme ud til stævnerne, fortæller Ellen Nielsen, og når nogle af hestene går på banen kan hun godt blive noget nervøs, for hun håber naturligvis på at "hendes" heste gør det godt.