Abonnementsartikel

Firmaet Fredsø Logistik på Mors har i mange år leveret muslingeskaller til udendørs ridebaner, og nu har firmaet med base ved den muslingerige Limfjord kastet sig over et nyt produkt. Det er et indendørs ridebaneunderlag, der består af de selvsamme muslingeskaller, nu blot tilsat sand.

- Vi kendte jo muslingeskallernes egenskaber fra udendørs ridebaner, hvor skallernes gode dræningseffekt er kendt og hvor muligheden for at ride i frostvejr er til stede, forklarer indehaveren af Fredsø Logistik, Jan Nielsen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Når muslingeskallerne blandes med sand, får man et materiale, der er velegnet til indendørs brug og som ligger tungt. Det kræver ifølge Jan Nielsen ikke så meget vedligehold som traditionelle ridebaner med kunststof.

- Kunstfiber er temmelig dyrt at komme af med, hvorimod blandingen af skaller og sand bare kan køres væk eller pløjes ned, uddyber han og fortæller, at Jeanette Laursen fra Løgstrup ved Viborg er en af hans kunder.

Skaller på udendørs ridebane

Hun fik i slutningen af februar i år lagt sådan et underlag på sin ridebane i den nyopførte ridehal på familiens ejendom.

- Jeg har brugt muslingeskaller udendørs i mange år og har været godt tilfreds med det, så da vi skulle lægge et nyt underlag i ridehallen, var det oplagt at prøve med skaller og sand, fortæller Jeanette Laursen, der har set underlaget i funktion på Højris slot på Mors.

- Det er miljøvenligt og koster i modsætning til baner af kunststof ikke noget at komme af med, hvis man vil skifte det eller prøve noget andet. Det kræver også meget mindre vanding end traditionelle ridebaner, som skal vandes i én uendelighed og det er træls, forklarer hun og tilføjer, at en ulempe ved et underlag af skaller er, at det kan være hårdt ved hestens hove.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Jan Nielsen indskyder i den forbindelse, at netop blandingen med sand betyder mindre slitage på hovene.

- Vi bruger meget fint sand, der giver en blødere overflade, siger han.