Abonnementsartikel

Året starter rigtig godt for østrigske Viking, der netop har vundet en test af kompostkværne foretaget af den svenske haveblad "Allt om Trädgård".

Viking markedsfører blandt andet flere forskellige typer kompostkværne her i Danmark. Både strøm- og benzindrevne, nogle maskiner er udelukkende til flis, andre granulerer gren - og blad materiale, så det komposteres hurtigt i haven.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Testvinderen, den el-drevne Viking GE 140 L, vandt over så velkendte mærker som Stiga, Ryobi, Bosch og Al-Ko. Kommentarer i magasinet er blandt andet:

"Maskinen har et velgennemført design, den arbejder kraftfuldt og er pladsbesparende ved opbevaring, idet selve maskindelen kan vippes ned i opsamleren. At maskinen samtidig har gode hjul, betyder at den nemt kan flyttes rundt i haven til de bunker af grenmateriale, der måtte hobe sig op ved havearbejde."

Letter fodringen

GE 140 L granulerer materialet, så det både komprimeres i omfang og komposteres hurtigere. Maskinen trækker automatisk gren- og bladmaterialet ind i maskinen via snitvalsen. Ydermere er åbningen kløverbladsformet, hvilket letter fodringen af afklippet grenmateriale. GE 140 L kan forarbejde grene på op til 40 millimeter i diameter, og det forarbejdede materiale havner i en 60 liters gennemsigtig beholder.