Abonnementsartikel

Med et ActiveHorse løsdriftssystem fra den sønderjyske virksomhed BoPil A/S får hestene en bedre velfærd samtidigt med, at driftsomkostningerne reduceres betydeligt. Det oplyser BoPil i en pressemeddelelse i forbindelse med, at firmaet udstiller systemet på Hest & Ryttermessen i Herning.

For en rideskole med 25 heste kan besparelsen ifølge BoPil løbe op i flere hundredetusinde kroner, og medarbejderes arbejdskraft udnyttes bedre i de perioder, hvor der er mange ryttere at undervise eller guide. Herudover vil hestenes bevægeapparat blive styrket af, at de får mulighed for at bevæge sig frit i restitutionsperioden. De bærer typisk på urutinerede ryttere og skal kompensere for deres manglende balance.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Færdes i flokke

ActiveHorse staldanlæg til løsdrift er en ny måde at holde heste på - med udgangspunkt i hestens naturlige behov. Hestene færdes i flokke med social kontakt og hyppige mindre foderportioner i løbet af døgnet. De kan æde efter behov og hvile sammen eller for sig selv alt efter behov. Hestene får masser af frisk luft og er konstant i bevægelse. Foderet tildeles ved hjælp af en chip og en computer.

ActiveHorse passer til alle staldanlæg med seks eller flere heste. Det er underordnet, om hestene er små ponyer, store voksne heste, ungheste eller en blanding af førnævnte i samme gruppe. I et ActiveHorse staldanlæg kan hestene få præcis den fodermængde, som den enkelte hest har brug for - uanset størrelse.

Arbejdsbesparende fodersystem

SpotHorse fra BoPil er et fodersystem, hvor ejeren selv bestemmer hver enkel hests fodersammensætning, mængde og hvor ofte den skal fodres. Og så klarer SpotHorse systemet resten, uden ekstra manuelt arbejde fra ejerens side. Hyppige, små portioner er det mest naturlige for en hest, giver bedre fordøjelse og derved højere velfærd for hesten. Ifølge BoPil spares der samtidig penge på foder - helt op til 20 procent sparet i mængde og yderligere op til 30 procent sparet i sammensætning.

SpotHorse kan også kombineres med SpotStrø, som giver små, hyppige portioner frisk strø i boksen, igen er mængde og type strø bestemt af ejeren og bliver delt ud helt uden ekstra arbejde.

SpotHorse-systemet vil også blive vist på BoPils stand på Hest & Ryttermessen.