Abonnementsartikel

Husqvarnas Automower har efterhånden en del år på bagen, og nu er der nye modeller fra producenten. Det drejer sig om tre versioner. Automower 310 og 315, som primært er målrettet haveejeren, og så er der Automower 450X, som kapacitetsmæssigt ligger et stykke over.

Automower 450X er efter Husqvarnas eget udsagn den mest avancerede robotplæneklipper nogensinde. Trods den kompakte størrelse klipper 450X arealer på op til 5.000 kvadratmeter.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Tilpasser efter vækst

Robotplæneklipperen har desuden fået tilføjet nye funktioner.

Blandt andet har den vejrtimer, der tilpasser klipningen efter plænens vækst. Når græsset vokser hurtigt, klipper Automower 450X plænen oftere. Når græsset derimod er tørt eller vokser langsomt sidst på sæsonen, minimerer robotplæneklipperen antallet af klipninger.

Derudover har den GPS-assisteret navigation, som registrerer hvilke dele af haven, der er klippet og justerer klippemønstret for at dække plænen optimalt.

Med det specielle Automower Connect kan man desuden styre 450X via en app, uanset hvor man befinder dig. Man kan instruere start, stop og opladning via en smartphone, man kan justere tidsintervaller for klipning og tracke robotplæneklipperens position i tilfælde af tyveri. Automower Connect er i øvrigt tilgængelig på Apple Watch.

Kvalitetsbarren løftes

Den administrerende direktør for Husqvarna Danmark, Jakob B. Hansen, er naturligvis svært tilfreds med Automower 450X:

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Husqvarna opfandt den første robotplæneklipper for mere end 20 år siden. Siden har vi udviklet et utal robotplæneklippere til glæde for flere millioner haveejere og professionelle overalt i verden. Jeg er stolt af, at vi med Automower 450X viser, at vi stadig evner at løfte kvalitetsbarren for robotplæneklippere, fortæller han.

Til mellemstore haver

Automower 310 og 315 er til de mellemstore haver. Automower 310 passer således til plæner på op til 1.000 kvadratmeter, og den klarer skråninger med op til 40 procents hældning. Derudover har den pinkodelås og tyverialarm for maskimal beskyttelse. Derudover er den ifølge Husqvarna så lydsvag, at den kan klippe græsset døgnet rundt uden at genere omgivelserne.

Automower 315 er målrettet plæner på op til 1.500 kvadratmeter. Den klarer ligeledes skråninger på op til 40 procent og har også pinkodelås og tyverialarm - og den er naturligvis også lydsvag.

Til forskel fra 310'eren har den ligesom 450X vejrtimer, der tilpasser klipningen plænens vækst og spotklipning, der intensiverer græsslåningen i begrænsede områder med særligt højt græs, For eksempel under havemøbler.