Abonnementsartikel

Det her med rense snavsede dækkener og seletøj kan hurtigt blive en træls affære, og mange steder klarer en industrivaskemaskine opgaven. Men sådan en er ikke helt billig, den kræver forholdsvis meget strøm, måske også en særlig kraftig installation, og endelig kan den kun vaske. Men der findes andre og billigere løsninger.

- Vi er begyndt at importere en fransk vaskemaskine, som udover at kunne vaske dækkener og seletøj også kan pleje læderet bagefter, siger Mogens Kystol Knudsen fra firmaet Kystol, som drives af hans hustru, Mette Kystol Knudsen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Den omtalte vaskemaskine, My Groom, vandt en nyhedspris på en messe i Paris for et års tid siden, og ægteparret Knudsen besluttede sig for at hente sådan en hjem og få den afprøvet.

- I modsætning til en vaskemaskine er MyGroom ret simpelt opbygget og ja, den ligner en betonblander, for arbejdsprincippet ligner sådan set også betonblanderens. Men i tromlen er der i stedet for skovle gummidupper, der vender materialet rundt uden at det tager skade, forklarer Mogen Kystol Knudsen og tilføjer, at My Groom er væsentligt billigere end en industrivaskemaskine både i indkøb og drift.

Simpel og fornuftig

- Den har en ventil, der doserer den rette mængde vand, og når den skal vaske med varmt vand, hvilket vi ikke bruger ret tit, tilsættes det varme vand manuelt, uddyber han og tilføjer, at almindeligt flydende vaskemiddel kan bruges i maskinen.

- Den franske producent af vaskemaskinen har også udviklet en række plejeprodukter til brug i maskinen. Det foregår ved, at plejemiddel og imprægneringvæske tilsættes nogle klude, der ligner karklude. Kludene puttes sammen med læderet i maskinen, som kører 15-20 minutter, og så har man det blødeste og flotteste læder - uden at skulle pudse, lyder det fra Mogens Kystol Knudsen.

Udover dækkener kan eksempelvis seletøj, bandager, nylongrimer og børster vaskes i maskinen. Ifølge Mogens Kystol Knudsen er MyGroom ikke kun en oplagt maskine til rideskoler og stutterier, men også til private:

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Udover at slippe for udgiften til at få andre til at vaske udstyret eller at blot købe nyt, når det gamle bliver snavset og beskidt, er der også en gevinst i at få rene dækkener, der er rare at bruge, siger han.