Abonnementsartikel

Hø direkte på pilestrøelsen fungerede ikke rigtigt i hesteboksene hos Mette Kirkegaard i Sinding ved Herning. Der var for meget foderspild, og høet ødelagde bunden i den pilestrøelsen, hun testede for Biopilestrø i Ikast, så mange tanker blev tænkt for at løse problemet.

- Jeg testede strøelsen for Jesper Feldbak, der var med i udviklingen af pilestrøelse fra Danling Growing, men det duede ikke med at lægge hø på strøelsen, så jeg efterlyste en løsning på problemet med en foderhæk. Jeg var nemlig ikke tilfreds med de foderhække i hårde materialer, som ofte bruges, fortæller Mette Kirkegaard.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Fra tanker til handling

Da Jesper Feldbak ikke lige havde en løsning ved hånden, opfordrede han Mette Kirkegaard til at udtænke en løsning.

Som sagt så gjort: Hun brugte en dags tid på at omsætte sine tanker til handling, og handlingen bestod i at hente en billig presenning, som blev udformet til prototypen på den bløde høhæk, senere kendt som BioRack - høhækken, der passer på hesten.

- Hesten kan finde på at gnubbe sig op ad høhækken, den kan også finde på at krybbebide eller skrabe og slå til den med forbenet, men hesten kommer ikke til skade med den slags adfærd, når høhækken er fleksibel som BioRack, siger

Mette Kirkegaard, hvis høhæk er blevet afprøvet siden sidste vinter, har efter hendes vurdering fungeret upåklageligt.

Frugtbart samarbejde

- Jeg har vist den både på Hest & Ryttermessen sidste år og ved VM for islandske heste, og begge steder var interessen for BioRack stor, siger Mette Kirkegaard, som har fået hjælp af den tidligere omtalte Jesper Feldbak til produktionen af BioRack. Og samarbejdet har vist sig at være frugtbart.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Sammen har vi flere produkter i støbeskeen, men først skal vi have markedsført BioRack, og jeg er lidt forsigtig, så i første omgang er den mest på Facebook, tilføjer hun.

Men når dette års Hest & Ryttermesse skydes i gang, vil publikum kunne finde Mette Kirkegaards høhæk BioRack på Danling Growings stand, idet BioRack er særligt velegnet til hestebokse med pilestrøelse og andre former for alternativ strøelse.

BioRack kan monteres på væggen eller i hjørnet, og monteringen sker enten ved at bruge de medfølgende karabinhager eller strips. Karabinhagerne har den fordel, at BioRack nemt kan afmonteres, mens hesteejere, der helst undgår metalgenstande i nærheden af hestene, kan dog bruge de medfølgende strips.