Abonnementsartikel

For at konkurrere med maskiner fra Kina skal man kunne levere en maskine, der helst skal være både billigere eller bedre end Kina-modellen.

Det er noget af en udfordring, men hos Maach Technic i Aalborg har man taget handsken op og udviklet minilæsseren Croni L-07, som bliver vist på Hest & Rytter-messen i Herning for første gang.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Især vil vores nye maskine passe godt på hestegårdene, både med hensyn til størrelse og pris. Den er ikke større, end at den kan køre rundt inde i hesteboksen, ligesom den kan køre igennem en almindelig døråbning, uden at man skal tage førerhuset af, forklarer direktør for Maach Technic, Kim Rosbak, og tilføjer, at maskinens størrelse også gør den anvendelig for entreprenører.

- Den kan jo køre rundt inde i et hus, hvis det skal være, siger han med henvisning til maskinens venderadius på kun 140 centimeter.

Bygget til hård brug

Croni L-07 er ifølge Kim Rosbak den eneste danskudviklede minilæsser på markedet og han betoner, at alt på maskinen er lavet i stål for at gøre den mere holdbar. Blandt udviklerne på minilæsseren er Kim Rosbaks ingeniøruddannede søn, Christoffer.

- Udover at Croni L-07 er bygget til hård brug, har vi også bestræbt os på at holde produktionsprisen på vores minilæsser nede for at tilgodese så mange kunder som muligt, forklarer Kim Rosbak.

Et eksporteventyr lurer

Nyheden om den lille læsser har allerede bredt sig til udlandet, og firmaet har fået henvendelser fra flere europæiske lande.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi er i gang med at udvælge forhandlere i flere af landene, siger Kim Rosbach og øjner et lille eksporteventyr for den danske minilæsser.

Maach Technic er en familieejet virksomhed, der startede i 2006 med produktion af maskiner til minkavlerbranchen, og det har udviklet sig til produktion af maskiner, hvor der stilles høje krav til funktionalitet på mindre pladser. I udviklingsprocessen indgår i høj grad feedback fra firmaets kunder.