Abonnementsartikel

Foråret banker på om lidt, og det varsler om sæsonen for udplantning af juletræer. Det betyder også, at det er tid til planlægning af placering og renholdelsesmetoder ved udplantningen.

Avant har fået en ny kultivator på programmet til den nye sæson med syv justerbare tænder, så den kan indstilles til den valgte planteafstand.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Landmænd og skovejere ved, at der er penge at tjene på produktion af juletræer og pyntegrønt - derfor er der en stigende tendens til at flere og flere begynder at plante juletræer på deres tomme afgrøder. Med kultivatoren vil det være en nemt og billigt at komme godt i gang, lyder det fra Jørgen Jensen, indehaver af Avant Danmark i en pressemeddelelse.

Fuldt udbytte

- Når der anvendes husdyrgødning, er kultivatoren et godt redskab til at give planterne fuldt udbytte af næringsstofferne. Ved at køre med kultivatoren indarbejdes den organiske gødning i det øverste jordlag, hvorved tabet af kvælstof formindskes, tilføjer Jørgen Jensen.

Foruden ukrudtsbekæmpelse og gødning kan kultivatoren også anvendes til harvning af ridebaner. Den frontmonterede kultivator har to hjul foran og har en bredde på 1.410 millimeter, en længde på 725 millimeter og en vægt på 80 kg. Den er kompatibel med alle Avants minilæssere