Abonnementsartikel

Selvom hingstekåringen anno 2016 i høj grad repræsenterer nytænkning, så holdes der ved de mange traditioner, ligesom der værnes omkring den avlsfaglige kerne i arrangementet. Og det er naturligvis selve hingstekåringen

Arrangementet byder på rig mulighed for at opleve hingste i rampelyset. Der fremvises sædvanligvis omkring hundrede hingste til kåring, ligesom der er mulighed for at se et stort antal allerede kårede hingste i sports- og showklasser.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ud over selve kåringerne med udnævnelse af præmie- og fløjhingste samt opdrættermedaljer og de to vandrepokaler fra Aage Ravn og Elvin Rasmussen, så er der endnu et par hingstepriser, der hvert år vækker spænding og stor interesse.

Der er særligt stor fokus på kollektionen af 3-års hingste, der stiller til kåring i Herning for første gang. Kollektionen er en sammensætning af hingste udtaget ved de danske forbesigtigelser i december måned samt hingste fra vinterhalvårets tyske og hollandske hingstekåringer. Flere af de udstillede unghingste kommer lørdag eftermiddag under hammeren på Dansk Varmblods Forårsauktion.