Abonnementsartikel

Byaasgaard Camping ved Roskilde Fjord har til den nye sommersæson valgt at kræse lidt ekstra for sine gæster. Byaasgaard har nemlig opsat urtehaver ved begge sine køkkener, så det er muligt for campisterne at få friske krydderier til deres mad. Urtehaverne vil blandt andet indeholde purløg, persille, løvstikke, rosmarin og andre spændende urter.

Der er opsat plakater med historier og inspiration om de enkelte urter i køkkenerne, så man kan blive inspireret til at prøve et nyt krydderi i sin mad.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Krydderurter tilbyder udover spændende muligheder for smagsoplevelser også fascinerende dufte i mange forskellige afskygninger og et væld af smukke blomster.

- Vi håber, at vores gæster vil få en på opleveren. Der vil være oplevelser for næsen, øjet og ikke mindst maven, fortæller Hanne Jørgensen, som er den ene halvdel af lejrchef-parret.

Frisklagte æg

Sæsonen 2016 byder på flere overraskelser for de campister, som besøger Byaasgaard, nemlig muligheden for at få frisklagte æg direkte fra Byaasgaards egne fritgående høns. Hønsegården vil blive placeret, så alle har mulighed for at følge med i hønsenes hverdag, og lejrchefen Allan Jørgensen forventer, at hønsene kan flytte ind i starten af sommeren, hvis alt går efter planen.

Byaasgaard har også valgt at genoptage en gammel tradition med at tilbyde sine sæsongæster, at de kan have deres egen køkkenhave. En tradition som var meget populær i 70'erne og 80'erne på Byaasgaard. Køkkenhaverne fås i flere forskellige størrelser alt efter behovet og hvor aktiv man ønsker at være.

Pause fra stress

- At tilbyde vores faste campister muligheden for at dyrke egne grønsager passer godt ind i vores ønsker om at tilbyde alle vores gæster en pause fra det stressede og travle liv, som mange mennesker desværre har i dag, fortæller lejrchef Allan Jørgensen og tilføjer:

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi har rigtig mange campister som kommer igen år efter år, netop fordi de her kan slappe af og få ny energi.

Byaasgaard er en femlænget gård, der før i tiden var et landbrug med blandt andet frugttræer og buske, pg det kan campisterne stadig have stor glæde af, da det alt efter årstiden er muligt at plukke eksempelvis æbler, kirsebær og diverse bær som slåen, brombær og hindbær fra buske rundt omkring på pladsen.