Abonnementsartikel

Alle danskere får fra og med torsdag mulighed for at købe et billede af landets flotteste ko. Og det vil kun koste otte kroner.

Den rødbrogede holstein-ko, der i 2014 blev kåret som Danmarks Smukkeste Malkeko på Landsskuet i Herning, har nemlig stået model til et nyt frimærke med portoværdien otte kroner, der udgives torsdag den 31. marts.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Frimærket er en del af en serie med "Gårdens dyr", hvor de andre husdyr også er præmiedyr fra dyrskuet i Herning eller Roskilde Dyrskue. De er alle blevet fotograferet, hvorefter frimærke-illustratorer har tegnet dyrets hoved i en blomsterkrans.

Danmarks Smukkeste Malkeko fik sin første krans under Landsskuet 2014, da ko nr. 1993 fra mælkeproducent Martin Christensen i Sunds ved Herning vandt titlen i den afsluttende finale med landets bedste malkekøer på tværs af racer.

Askepot-eventyr

Den prestigefyldte konkurrence holdes hvert år under Landsskuet med dyrskue-køer fra hele Danmark, men vinder-koen fra 2014 var noget særligt: Ikke alene repræsenterer den racen dansk rødbroget holstein, som udgør under 1 procent af de danske køer, men det er også et rent Askepot-eventyr.

Koen havde i syv år levet et ganske almindeligt koliv i en stald ikke så langt fra konkurrencerne på Landsskuepladsen, før den tilfældigt blev opdaget og gik helt til tops, da Martin Christensen for første gang udstillede på Landsskuet.

Mød ko og vædder

Koen og frimærket udstilles sammen under Landsskuet 2016, der holdes i dagene 30. juni - 2. juli. I år er det ikke kun husdyr fra hele landet, der kommer til Herning. Også 300 frimærkesamlere er inviteret til Landsskuet, hvor PostNord sælger dyrskue-frimærkerne og giver dem et datostempel.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Frimærkesamlere og andre interesserede vil samtidigt få mulighed for at blive fotograferet ved siden af præmie-koen eller det får, som også har lagt hoved til et frimærke.

Shropshire-fåret fra Brian V. Lundgaard i Bramming blev under Landsskuet 2014 kåret som den bedste 1-årige vædder på tværs af racer.