Abonnementsartikel

Et godt stykke værktøj er uundværligt, når havens træer skal beskæres. En motorsav kunne være en mulighed, men langt fra alle har behov for at investere i sådan en kraftkarl - især hvis man kun har få træer. Her kan man bruge en beskæringssav, som er særligt udviklet til træpleje og samtidig et mere prisrigtigt alternativ, oplyser Wolf -Garten i en pressemeddelelse.

Til den nye sæson præsenterer Wolf-Garten således fire nye beskæringssave: To manuelle håndsave med 145 eller 275 millimeter lang klinge til beskæring af mindre træer. Desuden findes der to multi-star-save med knivblade på 370 millimeter, som foruden at kunne bruges som håndsav også kan kombineres med et multi-star Varioskaft. Så vil beskæring i en højde op til 5,50 meter ikke kun være et job for den professionelle gartner.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Træpleje - stående sikkert på jorden - vil altid være den sikreste løsning. Beskæring fra en stige giver stor risiko for faldskader.

Maksimalt greb

Alle fire modeller er monteret med et skridsikkert håndtag, der under alle vejrforhold altid giver et maksimalt greb. Takket være den specielle tandstilling vil saven arbejde sig ubesværet og effektivt gennem træet med et meget fint snit. Dette sikrer en glat, absolut ren og pæn snitflade.

Savklingerne er lavet af svensk kvalitetsstål, der er hårdforkromet med ekstra pulshærdning af de specielt formede savtænder, der saver i begge retninger. At bruge det rigtige værktøj er ikke kun vigtigt for brugeren, men også af stor betydning for træet, da kun et fint og rent snit vil helbredes hurtigt.

Flossede savskader, forårsaget af en dårlig sav, vil åbne træets porer, så sygdomme og svampe får fri adgang til at svække planten. Pro-modellen har en barkkniv monteret bagest på saven. Denne kniv skærer barken over, så barken ikke åbnes, når grenene falder til jorden.