Abonnementsartikel

Grønt og effektivitet

Før du starter med at hive ukrudt op, er det som regel en god ide at bruge et naturligt ukrudtsmiddel, der kan nedvisne mosset og ukrudtet, så rødderne dør og slipper taget i jorden mellem fliserne. På den måde kommer ukrudtet ikke så hurtigt igen, da rødderne trækkes med op. Bayer præsenterer det nyligt godkendte Natria mod ukrudt og mos, der består af eddike, som også kendes fra madlavning. Forskellen er, at Natria udover eddike også består af en proteinkompetent, der booster effekten mod ukrudt. Der sker det, at eddiken trænger ind i ukrudtets bladvægge og sprænger cellerne, så saften løber ud. Ukrudtet gulfarves og visner i løbet af få timer. Derefter vil det døde ukrudt nemt kunne fejes væk.

Sprøjt uden skader på roser

Ved rosenbeplantning eller hækbeplantning, hvor ukrudtet trives i bedste velgående, kan der med fordel anvende ukrudtseddike, som vil få ukrudtet til at visne uden at give skader på roser eller hækplanter. Allerhøjest kan der forekomme nogle forbigående svidninger. Anvendes et syntetisk ukrudtsmiddel, skal man være forsigtig, da disse midler er systemiske og bare få sprøjt på roserne giver fatale skader. Anvendes ukrudtseddiken behøver man heller ikke altid at luge, og derved skånes mikrolivet i jorden, som for eksempel regnorme, præsenteres det i en pressemeddelelse.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Et naturligt husråd

Eddike har i mange år været kendt som det gode naturlige husråd, når ukrudtet skulle bekæmpes. Nu er eddiken blevet registreret som aktivstof, og formlen patenteret og godkendt som ukrudtsmiddel. Natria mod ukrudt kan fås i 2,5 liter flasker og rækker til ca. 100 m2 ukrudt og mos eller langt mere, hvis der er tale om spotbehandling. Den bedste effekt opnås ved sprøjtning, når ukrudtet er 5-10 cm højt. Produktet har desuden ingen faremærker, og kan købes i havecentre og byggemarkeder.