Abonnementsartikel

Ni af de førende mærker inden for robotplæneklippere har været igennem kritiske test på forbrugersitet Bedst-i-test.nu, og det er den nye Automower 315 fra svenske Husqvarna, som har vundet titlen i kraft af sin høje ydeevne, pålidelighed og værdi for pengene.

"De primære styrker er den gennemarbejdede konstruktion, der giver meget gode terrænegenskaber, og den forbilledlige problemsløsnings-evne. Automower 315 kan derfor klippe langt de fleste typer af græsplæner på en effektiv og driftssikker måde... Automower 315 klarer stejlere hældninger end angivet i specifikationerne og tilpasser hastigheden efter modstanden... Sikkerheden er glimrende, og pivot-knivene klipper græsset på en stille og skånsom måde", hedder det blandt andet i dommerpanelets begrundelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Storebror vinder også

Automower 315 passer til plæner på op til 1.500 kvadratmeter og har en driftstid på cirka 70 minuter pr. opladning. Den klipper i en højde på 20-60 millimeter, klarer skråninger på op til 40 procent og har et lydniveau på blot 60 dB.

Der findes dog en anden robotplæneklipper, som overgår Husqvarnas Automower 315, og det er dens storebror Automower 430X (tidligere 330X). Men da den koster 7.000 kroner mere end sin lillebror, vinder den store i stedet prisen for Bedste Premium-valg. Og det er ikke første gang, skriver Bedst-i-test.nu:

"Automower 430X (tidligere kaldet 330X) står for tredje år i træk alene i toppen som den bedst præsterende robotplæneklipper i vores test. Ingen af konkurrenterne kommer i nærheden af 430X' pålidelighed og problemløsningsevne. Især i ekstra udfordrende miljøer, såsom meget komplekse plæner med uregelmæssig kabelføring, mange forhindringer, vanskeligt terræn og smalle passager. Selv kraftige hældninger, rødder, løst underlag, komplicerede hjørner og højt græs håndterer den både smart og tidseffektivt."

Til store plæner

Automower 430X er udviklet til store plæner på helt op til 3.200 kvadratmeter. Den har en driftstid på 150 minutter pr. opladning. Den klipper i en højde på 20-60 mm, klarer skråninger på op til 45 procent og har et lydniveau på blot 58 dB.

Hos Husqvarna jubles der naturligt nok over testresultaterne, og ikke mindst hos den administrerende direktør i Husqvarna Danmark, Jakob B. Hansen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Husqvarna var den første til at udvikle robotplæneklippere. I dag er vi mange udbydere. Så vi er stolte over, at vi fortsat vinder priser for at levere de bedste og mest pålidelige robotplæneklippere, siger han.

Sådan blev testen udført

Forbrugersitet Bedst-i-test.nu har udført testen af robotplæneklippere. Et uafhængigt testteam bestående af eksperter inden for havemaskiner har over 10 uger testet robotplæneklippere fra Husqvarna, Gardena, Bosch, Honda, AL-KO, Stiga, Robomow, Viking og Worx. Robotplæneklipperne er bl.a. blevet testet for klippeteknik, lydniveau og kvaliteten af græsklipningen. De er testet på flere plæner med forskellige udfordringer, bl.a. stejlt og ujævnt terræn, smalle passager, rundt om trampoliner og i kraftigt og vådt græs. Klipperesultatet er noteret både umiddelbart efter klipning og efter en periode med regelmæssig klipning.

Læs mere på Bedst-i-test.nu.