Abonnementsartikel

Apis mellifera er et ganske almindeligt insekt, som vi har store nytte af. Api mellifera er det latinske navn for honningbien, og netop danske navne for de danske biarter har hidtil været en mangelvare, idet kun 50 ud af 286 kendte danske biarter har haft et dansk navn.

Men et team af eksperter har nu sørget for, at resten af bierne har fået danske navne, og dermed ligger Danmark på linje med de øvrige nordiske lande, som længe har haft hjemlige navne til bierne.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Både latinske og danske navne

I spidsen for navngivningen af bierne står forskningstekniker Henning Bang Madsen fra Biologisk Institut på Københavns Universitet, der sammen med biekspert Hans Thomsen Schmidt og post doc Claus Rasmussen fra Institut for Bioscience på Aarhus Universitet, har gennemgået udbredelse og status for de danske bier.

På hjemmesiden Allearter.dk findes alle 286 arter med både latinske og danske navne.

Projekt Allearter er et projekt i regi af DanBIF - Danish Biodiversity Information Facility. Formålet med projektet er at udarbejde en samlet oversigt over Danmarks dyr, planter, svampe med videre samt deres systematiske tilhørsforhold - og gøre den let og frit tilgængelig for alle via hjemmesiden.

jf