Abonnementsartikel

Almindeligvis forbindes en motorsav med det mandlige køn, og formålet med saven er i reglen at fælde træer og skaffe brænde. Men disse larmende maskiner kan også bruges til helt andre ting og ikke kun af mænd.

Billedhugger og møbeldesigner Bente Hovendal har udviklet et helt særligt talent med sin motorsav. Hun laver unika møbler med motorsav på værkstedet på havnen i Svendborg og har på to år skabt sig et solidt ry om sine møbler med navnet woodnwonder.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Samtidigt har den fynske kunstner gennem flere år delt ud af sin viden og sine erfaringer med motorsaven ved at arrangere kurser i motorsavskunst.

Valdemars Slot

Et af hendes kurser har titlen "Skær en skulptur - motorsavskursus for kvinder", hvor kursisterne i de naturskønne omgivelser på Valdemars Slot på Tåsinge i løbet af tre dage lærer at bruge motorsaven til kunstneriske udfoldelser.

- Jeg startede kurset for kvinder tilbage i 2008, fordi jeg ville pille ved vanetænkningen om, at motorsaven kun er et værktøj for mænd. Og det kreative arbejde med saven er noget helt specielt, især når det kombineres med et liv under åben himmel, god mad, nærvær og samvær, fortæller Bente Hovendal.

- Motorsaven skærper sanserne og gør, at jeg kan være fuldstændig til stede, når jeg arbejder. Der er ikke plads til strøtanker, indkøbssedler, kærestesorger eller noget som helst andet, forklarer hun.

Kursisterne har vidt forskellig baggrund og alder, og på det seneste kursus i efteråret 2015 var der 11 deltagere. Det næste kursus finder sted den 3. - 5.juni, og på grund af den store interesse afholdes også et i dagene 9. - 11. september.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Pusterum i naturen

Ud over det kreative arbejde med motorsavene byder opholdet ved Valdemars Slot også på et pusterum i naturen, hvor kvinderne bader i havet, spiser måltiderne ved bålet, nyder livet under åben himmel og kryber ind i teltene, når natten falder på.

- Det handler om at være sammen med sig selv. Vi har travlt og er tit alt for optaget af vores arbejde og definerer os selv ud fra, hvad det er, vi laver. På kurset er der et skarpt skel mellem, hvad du laver, og hvem du er. Og vi fokuserer kun på den sidste af de to, lyder filosofien fra Bente Hovendal.

Mændene vil også være med

De gode oplevelser fra hendes kurser har tilsyneladende bredt sig til mændenes verden, idet Bente Hovendal fået på puklen for, hvorfor kurset kun er for kvinder.

- Det råder jeg bod på i år, hvor jeg afholder to 3-dages kurser for mænd. Det kan blive helt sjovt at sparke lidt mere til vanetænkningen. For vi er to kvindelige motorsavsinstruktører til et mandehold, siger hun med henvisning til kunstneren Susanne Ahrenkiel, der er assistent og medinstruktør på kurserne.

Et indblik fra kvindernes kursus kan ses på Bente Hovendals hjemmeside www.woodandwonder.com samt på DR, idet tv-værten Christine Feldthaus har deltaget i kurset og afslører sine udfoldelser med motorsaven i programmet "So F***king Special" på DR1 den 20. april klokken 20.30.