Abonnementsartikel

Inspiration til nye initiativer på gården kan man få ved at tage et smut op til Klaus Holts bedrift Enggaarden i Thy den 6. maj.

Her afholder den økologiske landmand nemlig åbent hus, hvor han blandt andet vil demonstrere sit modulopbyggede hø-tørringsanlæg, Hay-Dry, som er lavet i samarbejde med Scan-plast i Holstebro.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Anlægget består af en blæser, som blæser luft ind i et modul af komposit, og på den kan man stable to rundballer. Der kan sættes flere af disse moduler i forlængelse af hinanden efter behov.

- Modulerne vejer ikke ret meget og kan sættes væk, når der ikke er brug for dem, påpeger han og tilføjer, at anlægget er især velegnet til hobbyavlere, der har tid til at holde øje med ballerne og tænde og slukke for blæseren efter behov.

Til tørring igen

- Selv om fugtigheden kommer ned på 17-18 procent efter måske en uges tørring, så begynder høet ofte at tage varme, efter at de er stillet væk, og så skal de op til tørring igen, forklarer Klaus Holt.

Ydermere har han i et samarbejde med Scan-Plast udviklet en foderhæk, som også skal vises frem ved åbent hus-arrangementet. Den holder høet tørt og er nem at transportere - selv med foder i.

Nye og gamle kunder

En Gaia 10 kW husstandsvindmølle fra Cirkelenergi snurrer ivrigt på Klaus Holts ejendom, og som forhandler af denne type mølle, vil han også gerne vise den frem. Han håber at der møder rigtig mange kommende og ikke mindst "gamle" kunder op på dagen

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Jeg vil også invitere beslægtede virksomheder, der har særlig fokus på økologi, til at udstille her hos mig, tilføjer han.

Arrangementet finder sted fredag den 6.maj i tidsrummet 10-14 på adressen Ullerupvej 1, 7760 Hurup Thy.