Abonnementsartikel

Hestesko af jern ser man ikke mange af hos hovtrimmeren Søren Høper. Han har i mange år arbejdet for at få hesteejere til at skifte holdning med hensyn til hestesko.

- Hvis hesten mest går i folden eller bliver brugt til dressur, er der faktisk ingen grund til at sko den med jern. Der er jo en del diskussion om, hvorvidt det er sundt at sømme jernsko på hesten, siger indehaveren af Hovfokus.dk, Søren Høper, som forhandler både boots og plastsko til hesten.

Artiklen fortsætter efter annoncen

På den nyligt afholdte Hest & Ryttermesse i Herning kunne messegæsterne på Hovfokus' stand se det store udvalg af sko og boots, og der var stor interesse for den alternative hovbeskyttelse.

- Jeg vil hellere lime end slå en sko på, forklarer Søren Høper, der i mange år været interesseret i hove, og hvordan de påvirker hesten.

Han har arbejdet som professionel hovtrimmer i otte år og er også uddannet beslagsmed fra USA, men har også siden 2007 importeret plastsko og boots.

- Plastskoene kan holde mindst et år, men boots'ene kan holde væsentligt længere, da de kun bruges, når hesten forlader folden eller ved andre lejligheder.

En anden styrke ved den alternative hovbeskyttelse er prisen, som ifølge Søren Høper er langt billigere at bruge end traditionelle jernsko, der skal skiftes hver 5-8 uge.