Abonnementsartikel

En manglende skorsten kan ofte være en uoverskuelig hindring, hvis man drømmer om en brændeovn i hjemmet. Men nu behøver man ifølge XL-Byg ikke længere at være professionel håndværker for at opføre en skorsten. Med det nye byggeklodsprincip fra Schiedel er det hurtigt og billigt at montere en sikker og flot skorsten.

Med en saml-selv skorsten bestemmer kunden selv, hvor skorstenen skal placeres, og hvor høj den skal være. Schiedel forhandler både løsninger til skorstene placeret indendørs med en maksimal frihøjde på to meter over taget og til udendørs, fritstående skorstene med en frihøjde over taggennemføringen på mere end to meter. Begge skorstene er CE-mærket, tåler høj temperatur og har en 0-afstand til brændbart materiale. De komplette skorstene er typisk billigere end stålskorstene, og samleprincippet gør projektet overskueligt.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

En enkeltmodulsskorsten monteres typisk inde i huset og er velegnet til brændeovne. Her monterer man ét komplet modul ad gangen med lim imellem - skorstenen kan også bygges med mursten omkring.

En dobbeltmodulsskorsten kan bygges som fritstående eller direkte op mod brændbare byggematerialer. Denne løsning tåler høje temperaturer og kan bruges med mange typer brændsel. Skorstenen har separate inder- og ydermoduler med luftmellemrum, hvilket sikrer mod høje temperaturer på overfladen.