Abonnementsartikel

Campister, håndværkere og gør-det-selv folket kan snart komme hurtigere frem, idet Folketinget tirsdag den 12 april vedtog det såkaldte Tempo 100-lovforslag, der fra den 1. juli 2016 giver folk med campingvogne, trailere og andre påhængskøretøjer lov til at køre 100 km/t på motorvejene frem for de i dag tilladte 80 km/t.

- Vi vil gerne gøre det lidt lettere for både feriefolket, privatbilister og erhvervsdrivende at komme rundt i landet. Ved at sætte hastighedsgrænsen op for biler med påhængskøretøjer kan vi gøre det på en intelligent måde uden at gå på kompromis med trafiksikkerheden, siger transportminister Hans Christian Schmidt i en pressemedelelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Den tyske model

Tempo 100-ordningen indføres efter tysk model, hvor campingvogne og trailere kan køre op til 100 km/t på motorvejene og op til 80 km/t på andre veje, forudsat at de lever op til en række tekniske betingelser.

- Jeg er glad for, at vi får lovforslaget vedtaget nu, så ordningen kan træde i kraft i de lyse og solrige måneder, hvor man virkelig får lyst til at drage på ferie, gå i haven og få foretaget de nødvendige reparationer på sin bolig, siger Hans Christian Schmidt.