Bogen "Dampspærre" giver både den nødvendige teori og anvisninger til korrekt montering af dampspærre - noget, som producenternes vejledninger ikke altid omfatter.

Hvadenten der skal bygges nyt eller efterisoleres i ældre byggerier, er det vigtigt, at arbejdet udføres korrekt og med de rigtige materialer, ellers kan det resultere i indeklimaproblemer, fugtskader, råd og svamp med større ødelæggelser til følge.

Den nye bog "Dampspærre" giver både den nødvendige teori og trin for trin-anvisninger til korrekt montering af dampspærre på steder i en konstruktion, som producenternes vejledninger ikke altid omfatter.

Valg af den rigtige type dampspærre og korrekt montering er uhyre vigtig, da man nemt kan ende med at gøre mere skade end gavn på bygningen, hvis man ikke har 100 procent styr på detaljerne.

Dampspærre er udgivet af Praxis - Erhvervsskolernes Forlag - og er udarbejdet, fordi producenterne af dampspærrematerialer i deres vejledninger ikke altid går i detaljer med monteringen i for eksempel hjørner og ved tilstødende bygningskomponenter.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Grundlæggende teori

Bogen indeholder fire kapitler med den grundlæggende teori, der hjælper læseren til at kunne vælge den rigtige dampspærre og til at forstå, hvorfor det er så vigtigt, at dampspærren placeres korrekt i en konstruktion. Derudover er der et kapitel med 16 konkrete anvisninger på montering af dampspærre ved forskellige bygningskonstruktioner.

Det drejer sig om konstruktioner som for eksempel sokkelløsning ved strøgulv, vægelement ved vindue i henholdsvis helårshus og sommerhus, bjælkekrave i skunk og dampspærre, som gennembrydes af rør.

De 16 beskrevne løsninger er illustreret trin for trin med cirka 200 billeder, der giver læseren en guide til korrekt montering af dampspærren.

Interaktiv bog

"Dampspærre" er en webBog, altså en interaktiv bog, der kræver at man er online. webBogen kan derfor med fordel bruges på en smartphone, når håndværkeren står ude på byggepladsen. En anden fordel ved en webBog er, at man hele tiden har de rigtige informationer ved hånden uden at skulle have en traditionel bog med sig.

Dampspærre er rettet mod lærlinge på tømreruddannelsens hovedforløb og mod efteruddannelseskurser for bygningshåndværkere, men kan også bruges af private.

Der er adgang til at kigge i webBogens åbne kapitler via webshoppen på www.praxis.dk, hvor webBogen også kan købes.