Abonnementsartikel

Have & Landskab '15 var den mest succesfulde Have & Landskab nogensinde. Den slog sine egne rekorder for både antallet af besøgende og udstillere og ikke mindst andelen af beslutningstagere blandt gæsterne.

Men siden da har udstillingslederen igennem 15 år, Kristian Larsen, søgt andre græsgange samtidig med, at den nye maskinudstilling "Maskiner under broen" ser dagens lys til august og fremover skal afholdes i Middelfart hvert andet år. Det er således et forandret landskab, som Have & Landskabs bestyrelse står overfor, mens den ser frem mod næste udstilling i 2017.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Have & Landskabs bestyrelsesformand, adjungeret professor ved Københavns Universitet Palle Kristoffersen, beroliger dog på alle fronter.

Konsolideret succes

- Have & Landskab er Nordens største udstilling af sin art og for længst en konsolideret succes. Det kan hverken en ny udstillingsleder eller en ny maskinudstilling ændre på. Hele logistikken er gennemprøvet, og alt fra strømforsyning til standsalg fungerer, så vores kommende udstillingsleder vil kunne koncentrere sig om at løfte udstillingen videre endnu. Og desuden har Maskinleverandørerne kun stiftet "Maskiner under broen", fordi de er begejstrede for vores udstilling, så det ser jeg udelukkende som et skulderklap, fastslår Palle Kristoffersen.

Ingen konkurrent

Have & Landskab afholdes i ulige år, mens "Maskiner under broen" kommer til at løbe af stablen i lige år. Men det er kun en af grundene til, at Palle Kristoffersen ikke ser den nye "kollega" som en konkurrent.

- Det er en ren maskinudstilling. Man kan altså ikke se den som en vestlig udgave af Have & Landskab, og der kommer ikke til at være Have & Landskabs udbud af planter, belægning, inventar, udstyr, redskaber og rådgivning. Desuden er det jo ikke eksempelvis Herning Messecenter, der barsler med en ny udstilling. Det er Maskinleverandørerne, som selv er medarrangør af Have & Landskab og ikke har nogen interesse i at stifte en reel konkurrent til vores udstilling, siger Palle Kristoffersen.

Selvom sidste udgave af Have & Landskab slog alle personlige rekorder og ikke havde mange iøjnefaldende mangler, understreger Palle Kristoffersen, at den kommende udstillingsleder ikke skal regne med at hvile på laurbærrene frem mod næste udstilling i august 2017.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Flere gæster

- Vi har stadig en ambition om at nå de 12.000 gæster. Ikke fordi vi skal vokse for enhver pris, men fordi det er en god størrelse i forhold til det samlede antal beskæftigede i branchen. Her skal vi arbejde på at få tiltrukket flere gæster fra vores nabolande, understreger Palle Kristoffersen og tilføjer:

- Desuden vil vi havde videreudviklet vores koncept med spotkurser på Fagligt Forum, og vi skal se at få flere teknikker og redskaber til naturpleje med på udstillersiden, for her har Have & Landskab et uforløst potentiale. Og så skal man jo overveje de mere spøjse indslag, såsom kåringen af fremtidens rækkehusforhave, DM i minigraver, DM i anlægsgartneri og den slags aktiviteter, som vi har haft tidligere, og som giver stemning og liv på en udstilling. Under alle omstændigheder kommer vores kommende udstillingsleder ikke til at ligge på den lade side, siger han.