Abonnementsartikel

Det er ingen hemmelighed, at landbruget er presset i øjeblikket. Det gælder også for mælkeproducenterne, som i øjeblikket kæmper med en lav mælkepris. Men der er heldigvis også lyspunkter. For mælkeproducent Niels Hansen er et af dem Fjerritslev Dyrskue, hvor familien samles og mødes med gamle venner og naboer.

- Det er bestemt noget, vi ser frem til. Dyrskuet er dagen, hvor vi samler familien og laver noget sjovt med køerne. Min far startede i sin tid traditionen, og i dag tror jeg, at vi er en af de udstillere, som har været med på skuet længst tid, fortæller Niels Hansen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

På bedriften ved Brovst har Niels Hansen 160 årskøer af racen Holstein. Ud af dem vælger han 7-8 stykker, som familien gør klar til skuet. Sidste år resulterede det i tre fornemme priser. Prisen for bedste besætningsgruppe, hvoraf en af køerne vandt for bedste ældre ko og bedste yver.

Charmen ved dyrskuet

- Jeg har ikke udvalgt dyrene endnu, men præmiekoen fra sidste år, kommer med igen. Det er dog ingen garanti for, at vi gentager succesen. Du kan vinde det ene år, og så det næste er det knap så godt. Det ved man aldrig. Det er det, der er charmen ved dyrskuet, siger Niels Hansen.

Det er primært det sociale samvær og det at støtte op om de frivilliges indsats, som betyder noget. Han er ikke i tvivl om dyrskuets betydning for Fjerritslev og landbruget generelt.

- Man skal ikke tage fejl af det store stykke arbejde, som bliver gjort for at vi kan komme til dyrskue hvert år. Vi går til den i konkurrencerne, men det er en dyst, hvor der er plads til alle udstillere. Det kan jeg godt lide, og det er et af årets lyspunkter, som vi skal værne om, siger Niels Hansen.jf