Abonnementsartikel

Gedekid og smågrise er blandt de dyr, der springer rundt på Glud Museum ved Juelsminde, når der igen er Dyrenes Dag søndag den 22. maj. Traditionen tro bliver de gamle danske landracer udstillet, og man kan komme helt tæt på både heste, får og ænder, når udstillerne viser deres husdyr frem.

De besøgende kan høre historien om de forskellige fåreracer, og hvorfor og hvordan man klipper dem: Se, når fåreklipperen svinger maskinen, se de gamle hønseracer og hør lidt om, hvordan man siden jernalderen har holdt tamhøns.

Artiklen fortsætter efter annoncen

I år kan man som noget særlig se Thommysminde Voltigeringsklub give opvisning. Rytterne viser, hvordan man med stor behændighed og balance kan lave akrobatik på ryggen af de veldresserede heste, og har man mod på det, kan man selv få lov at prøve kræfter med akrobatik på hesteryg.

Østjysk køreselskab kommer forbi museet på sin forårstur og viser de flot restaurerede hestevogne og de mange forskellige hesteracer frem. Fra jyske heste til mini-knapstruppere, som trækker charabanc'er og jagtvogne. For børn og andre legesyge sjæle kan man prøve museets nye keglebane, eller konkurrere i de gamle danske lege, som dåsekast og tovtrækning.jf