Abonnementsartikel

Sommeren er også lig med dyrskuer, og det er noget man ser frem til hos Sorring Maskinhandel, der sammen med Hørve Maskinhandel drager ud på deres årlige turné med deres gule og grønne maskiner.

- Det er altid en fornøjelse at komme rundt på de forskellige dyrskuer. Det giver os en chance for at møde vores kunder på deres hjemmebane. Det giver en god stemning og nogle mere uformelle snakke. Og så er vi jo rigtig glade for, at vi igen i år både har de grønne og gule maskiner med, fortæller Jørgen Jensen, indehaver af Sorring Maskinhandel.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Har vundet fodfæste

De to maskinhandlere begyndte importen af de gule, italienske Dieci teleskoplæssere tilbage i 2014. Sidste år var de gule maskiner for første gang med rundt på de danske dyrskuer.

- Sidste års dyrskuer var en rigtig fin mulighed for at udbrede kendskabet til Dieci, og jeg synes virkelig, at Dieci har vundet fodfæste, siger Jørgen Jensen. Han mener, at Dieci Agri-linjen vinder på sin store alsidighed. For eksempel er den knækstyrede Dieci Pivot T60 god til landbrug, da den formår at være både manøvredygtig og terrængående på samme tid. Men en bredde på kun 188 centimeter og en venderadius på blot 206 centimeter kommer man let rundt om hjørner og ind i bygninger på Pivot T60'eren. Med en løfteevne på hele 4.050 kg løfter den snildt tre bigballer, løfter storsække og fylder fuldfoderblanderen.

Dieci Agri Tech et godt alternativ til traktoren, der bruges til mindre opgaver. Med mulighed for tre-punktsophæng og PTO er Tech-modellerne velegnet til opgaver som at vende hø, køre sneglevogn eller presse baller. Dieci Agri Tech kommer i to forskellige modeller, der løfter op til 3.200 kg op i ni meters højde.

Nyt fra Staldkatten

Avant Danmark har siden sidste års dyrskuer lanceret en række nyheder og produktforbedringer, som også vil kunne opleves på årets dyrskuer.

- I marts præsenterede vi vores nye Avant 200-serie. Der er kommet nogle markante forbedringer, blandt andet olieflowet, der har fået et gevaldigt ryk opad til 50 liter pr. minut mod tidligere 29 liter pr. minut. Det betyder, at 225'eren nu er stærk nok til eksempelvis at køre med en 1.500 millimeter græsklipper, lyder det fra Jørgen Jensen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Foruden 200-serien medbringer Avant Danmark et bredt udvalg af deres forskellige minilæssere samt flere af redskaberne fra det omfattende redskabsprogram til landbruget, blandt andet strøkasse med båndudkast, foderindskubber, under-hegn-klipper, wraptang, ballespyd, ridebaneplaner med mere.

De gule og grønne maskiner besøger henover sommeren blandt andre landbrugsmessen Gl. Estrup, Det Sønderjyske Dyrskue, Roskilde Dyrskue, Hjørring Dyrskue, Landsskuet og de slutter turen af ved Ribe Dyrskue. jf