Abonnementsartikel

Roskilde Dyrskue er for 48. gang mødested for land og by. På 35 hektar, svarende til 70 fodboldbaner, kan gæsterne opleve dansk landbrug i festlige og børnevenlige rammer.

Dyrene er i fokus på Roskilde Dyrskue. Mere end 1.500 landbrugsdyr bedømmes i hver deres kategori og præmieres efterfølgende. Her er malkekvæg, får, geder, heste, fjerkræ og de helt store kødkvæg. Følg bedømmelserne i ringene og bliv klogere på, hvad der adskiller et vinder-dyr fra sine kolleger.

Artiklen fortsætter efter annoncen

I år er der tilmeldt 296 heste fordelt på 29 racer. Fra de helt store racer som clydesdale og jyske heste til de helt små miniatureheste. 200 heste optræder i Det Store Hestehow, hvor forskellige racer viser deres fortrin og særlige kundskaber i et flot koreograferet show.

Er man til larmende hestekræfter, så kig med, når der hver dag er traktortræk med toptunede traktorer.

Masser af maskiner

Flere end 150 maskinudstillere giver et kig ned i landmandens værktøjskasse. Her handles store og små maskiner, og selvom man ikke står lige for at skulle købe en mejetærsker i millionklassen, så tag alligevel et kig i maskinudstillingen.

Her er tonstunge traktorer, lette radrensere og fremtidens teknologi, der skal lette arbejdet i marken. Her finder man også maskiner til brug i mindre stalde, til hestehold og meget mere.

Også i maskinudstillingen er der masser af hes­tekræfter. Skuets største traktor er nok Fendt 1050, der med sine 500 heste må siges at høre til blandt de tunge racer.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Smagen af dansk landbrug

Roskilde Dyrskue har i år arbejdet med at gøre maden til en del af oplevelsen. Fast food kan stadig fås, men vil man smage mere på det danske landbrugs produkter, så er der flere tilbud.

I år har kokken Claus Christensen fra restaurant Gl. Mønt i København lavet to dyrskuepølser, der serveres med hjemmelavet tilbehør af de danske slagtemestre. Flere restauranter er i år også at finde på Dyrskuepladsen.

Dyrskuegæsterne kan selv få en finger med i spillet ved at tage del i madværkstederne. I fødevareudstillingen Spisekammeret kan gæster under kyndig vejledning lave mad med sæsonens råvarer, og på Gårdspladsen for kvæg kan børn lave deres helt egen mini-burger og lære mere om sund mad og danske råvarer.